Med livet i behåll

Jag klarade mig hem oskadd, men utan cykel. Klantarslet till reperatör hade glömt ställa ut cykeln utanför verkstaden. Eller så hade den blivit snodd redan. Skulle ju inte förvåna mig efter denna dagen. Aja, fick lyssna på min vackra begravningslåt en gång till allafall.

Just in case

Det blåser ute, riktigt ordentligt faktiskt. Mina fönserrutor svajar lite. Men ut måste jag, för att hämta min gamla punkterade cykel.

Om jag inte är tillbaka till 20.30 ikväll har jag förmodligen fått ett träd i huvudet påväg till eller hem från cykelverkstaden.

Detta kanske låter hemskt, men isåfall vill jag ha Jimmy Eat World - Hear You Me på min begravning.


Så jävla sjukt

Min vän Jim (Vanilla) fick idag sin dyra och älskade mountainbike stulen. Vi var på föreläsning i skolan då tjuvarna slog till. Det sjuka är att Jim alltid låser fast sin cykel med ett fett och robust lås vid en lyktstolpe vid skolan. Ändå valde tjuvarna just hans cykel. Förmodligen för att det var den snyggaste av alla cyklar som stod där. Jag led verkligen med honom. Att bli av med saker, och i synnerhet sin cykel, är bland det pissigaste som finns.

image448

Bitter och förbannad vandrar Jim hemmåt. Väl hemma tar han ut sina aggressioner på köksväggen. Han blickar ut genom sitt köksfönster, och vad ser han då om inte tre snubbar som står med hans älskade cykel!!!

Han springer ut, med knutna knytnävar. Adrenalinet kokar. Han slår inte, men han skriker ut sin ilska rakt i ansiktet på den 40-åriga alkisen som håller cykeln. Först ser gubben förvånad och bestört ut, men blir rädd när han ser helveteslågorna i Jims ögon. "Förlåt, jag visste inte att det var din cykel, varsågod" mumlar han och lämnar tillbaka cykeln. Det roliga är att han i detta läge försöker ställa allt till rätta genom att försöka skaka hand med Jim.

HELT JÄVLA SJUKT!

Det kunde man ju bannemig anat, att gärningsmännen skulle kommit här från Fridhem, Karlshamns ghetto. Det värsta är väl att det inte är särskilt lönt att göra en polisanmälan. Poliserna i Karlshamn är att jämföra med dom i filmen Superbad och rycker förmodligen bara på axlarna om de får höra om en stulen cykel, särskilt då det handlar om en student och alkoholiserade gärningsmän från Fridhem.

Inte smart

Min ägare är ett riktigt ärkesvin. Han klämde ner kaffe, en stor bit kaka med grädde och ett äpple inom loppet av fem minuter. Han vet ju så väl att dessa tre saker har en dålig effekt. Nu ska han få ett helvete.

/ Johans mage

Uppkorkat

Det är inte ofta jag unnar mig en öl på en vardagskväll. Men dagen har varit tröttsam. Allt ljussättande tär på ögonen, och inte blir man piggare efter att ha gymmat och skrivit en recension medans hjärnan skrikt "idétorka!" Men nu är den fryskylda Mariestaden uppkorkad, lussekatterna tinade och datorn laddad med två Friday Night Lights-avsnitt.

Roskilde vs nollning

I sommar måste jag göra ett val.

- Antingen flyger vi till USA i mitten av juni och kommer hem i mitten av juli. Då missar jag Roskilde men kan medverka under nollningsveckan. Det possitiva då är att jag får vara med när de nya nollorna trycks ner i skiten och får äta massa konstiga saker. Jag får då även njuta av den svenska sommaren i två omgångar. Dessutom är flygpriserna till och från USA lägre just då.

- Eller så flyger vi till USA runt första augusti och kommer hem runt första september. Då missar jag nollningsveckan och kanske terminsstarten men kan åka till Roskilde. Possitivt då är att jag kan åka på min fjärde Roskildefestival, bryta "bara ojämna år"-trenden och se Radiohead och massa andra bra band som tillkommer. Jag får då även tillbringa nästan hela sommaren i Sverige (i augusti brukar ju dom flesta ändå lämna Kalmar). Och om det nu tillkommer fler bra band till Warped Tour så kan jag även pricka in det!

Jag är inne i en velig fas i livet just nu, men det lutar åt det sistnämnda alternativet.

Warped Tour 08

Okej, jag kissar på mig...seriöst.

Jag fick nyss reda på att USA's eller kanske världens främsta punkrock-festival, Warped Tour, rullar förbi på olika ställen i Kalifornien, mellan 13 och 17 augusti.

Och om allt nu vill sig väl så befinner sig jag, Wästanfors och två personer till i Kalifornien just dessa dagar.

Några av banden som är klara:

Relient K
The Academy Is...
Reel Big Fish
Bouncing Souls
Pennywise
Street Dogs
From First To Last
The Bronx
The Vandals

Fan att man inte var där förra året alltså. Då spelade Starting Line, Yellowcard, Sum 41, Anberlin, Gallows, K-OS, Coheed & Cambria, Bad Religion, The Rocket Summer m fl!

Än så länge är årets lineup inte alls lika stark, tyvärr. Men jag håller tummarna så hårt jag kan för att fler stora akter utannonseras inom de närmsta månaderna. Isåfall ska jag se till att förverkliga en gammal dröm, om det nu klaffar med resplanerna dvs.




Robinson-statyetten

Den har någon slags glad och sprallig effekt på en. Nu förstår jag genast varför Robinson-Robban klädde ut sig till smurf och ansåg sig ha ensamrätt.

image446image447

New combo!

image444

Är inte bajen ett annat ord för daimkrysset?

Isåfall kan ju denna nyhet från Aftonbladet misstolkas.

image443

Solen går upp över Fridhem

image442

På tal om frusna snippor...

Hade sex med strömsladd - dog

Mannen använde en strömsladd för att stimulera sin fru under en natt av "bisarrt sex." Den kraftiga stöten ledde till en hjärtattack och plötslig död. - Jag har aldrig sett något liknande, säger utredaren Barry Bloss.

Toby Taylor, 37, hävdade först att hans 29-åriga fru, Kirsten, hade fått en elchock av hårtorken. Men när polisen hittade brännmärken på hennes kropp såg de att uppgifterna inte stämde. Sedan kom den fruktansvärda sanningen fram. Mannen hade kopplat en strömsladd till frun, pluggat in den och sedan tryckt av och på strömmen, uppger nyhetsbyrån AP. Kirsten Taylor hittades medvetslös på torsdagskväll i parets hem i Pennsylvania, USA. Hon fördes till sjukhuset i York där hon senare förklarades död.

Polisutredaren i York, Barry Bloss, säger att det handlar om en natt av "bisarrt sex". - Jag har aldrig sett något liknande, säger han. Toby Taylor har fängslats mot en borgen på närmare en miljon kronor, men han hävdar att han använt utrustningen på sin fru tidigare. - Även om du har gjort det tidigare så måste du veta att det kan leda till någons död, säger Barry Bloss, till AP. Polisen tror att Kirsten dog av en hjärtattack orsakad av den kraftiga elstöten.

http://www.expressen.se/nyheter/1.1020898/hade-sex-med-stromsladd-dog

Misstolkningar och ärlighet

Oj oj oj så fel man kan ha, så fel att man borde skämmas. Man vill förvandla sig till en struts så att man kan stoppa ner huvudet i sanden. Nu skulle kan man kanske kunna göra det som människa också, men då hade man behövt en spade...och det är ju jobbigt.

Killar kommer aldrig förstå vad tjejer tänker och tjejer kommer aldrig förstå vad killar tänker. Så kommer det nog alltid vara. It's a fact. Bara att acceptera. Oftast skiter det sig. Men med ärlighet kommer man långt, så långt att man kan kissa och prata i telefon samtidigt utan att det känns konstigt överhuvudtaget. Och efter det känns det faktiskt bättre än någonsin. Skönt.

image440image441

Josh n' Jobo

image439

Ring oss så slipper ni höra 50 Cent, och så slipper vi ju blodbadet också.

Dödsstraff

Bör man inte avrättas på plats om man fortfarande spelar 50 Cent på dansgolvet?

Grattis Lars!

image438

Beviset på att GTA IV kommer leva upp till förväntningarna

GTA IV är det första spelet i serien som använder sig av en avancerad motor. Tekniken heter Euphoria och möjliggör naturtrogna och auomatiska animationer, självtänkande A.I och verklighetstrogen fysik på objekt. Möjligheterna kommer således bli oändliga och det kommer bli oerhört mycket roligare att leka runt och experimentera i Rockstars sandlådevärld.


En demonstration som visar kraften i Euphoria-motorn

Några stycken ur en förhandstitt på GTA IV som inte direkt fick tiden att gå snabbare:


In a more practical, action-oriented setting, enemies are also imbued with Euphoria's influence. When Niko is unloading a clip into his adversary, none of the reactionary movements to the hot lead are canned or scripted. The hapless bad guy recoils naturally in response to being struck by the bullet. Wound him enough and he'll fall backwards, slouch on the ground or start to try and crawl away to cover with his last ounces of strength. Shoot him on a ledge, and he'll topple backwards or lose his balance and plummet, arms waving, to his death.

Niko, as well as enemies in the game, are affected by inertia ? to the point where rear-ending a car causes people in the front to fly through the windshield and into the air, arms in a controlled flail. The impact is sickening and realistic; bodies don't just ragdoll in GTA IV, they roll end over end or side-on, before coming to a natural pause. If you're still alive, Niko will gingerly pick himself up and you can be on your way.

The AI also reacts to weather conditions. During one jaunt through a seaside park area (reminiscent of Salvatore's mansion, in the old northeast end of the Saint Mark's district in GTA III), we witnessed a woman break into a jog and pull her shawl close around her. Moments later, a storm front rolled in and the rain came down. That's pretty impressive stuff right there.

image437

Sömnlös

0 - Så många timmar lyckades jag sova inatt. Hade en känsla av nervositet och ovisshet i magen och det var ovanligt många tankar som snurrade i huvudet. Och när man väl börjar grubbla är det ju så lätt att fastna. Dessutom var det hiskeligt varmt under täcket. Så när alarmet ringde klockan 07.30 beslutade jag mig för att stanna hemma från skolan. Så Lasse fick ensam redovisa vår, i vårt tyckte, halvdana ljudberättelse (Bockarna Bruse i vuxentappning). Som tur var blev mottagandet tydligen inte så dåligt som vi på förhand hade trott.

Gick nyss upp ur sängen, men inte har det blivit så mycket sömn för det...kanske två timmar. Ska käka lite, se hur magen mår och hur pigg jag egentligen är. För det hade ju varit synd om jag inte kunde haka på till nollefesten i Karlskrona ikväll.

29 April - En av årets viktigaste dagar

Då var det äntligen spikat. Den 29 April är dagen då Rockstar ska leva upp till förväntningarna, det är dagen då jag hoppas på att få uppleva en av de bästa och mest uppslukande spelupplevelser som någonsin skapats.

Det blev till slut ett halvårs försening, men under denna tid har Rockstar förmodligen slipat och putsat så att ingen kommer kunna bli besviken. Mängden av förhandstittar som nyligen släpptes på Internet skvallrar om att GTA IV kommer kicka ass. Jag känner mig lättad, men hur ska jag orka hålla ut?

"Vi är så glada över att få släppa Grand Theft Auto IV. Vi har drivit oss själva väldigt hårt för att skapa något otroligt och hoppas att spelet sätter en ny standard för interaktiv underhållning."

Rockstars grundare Sam Houser


image436
image432
image433
image434
image435





Så cyniska är Karlshamns tjejer (insiderinfo)

1. Man får inte vara sthlmare (inte poppis)
image428

2. Man får inte plugga på BTH (tydligen tycker alla locals att vi är nördar och tråkiga)
image429

3. Man får inte åka bräda (alla locals tycker skejtare är töntar)
image430

4. Man ska helst inte vara mörkhyad eller ha utländskt ursprung (finns tyvärr läskigt många smygrasister här nere)
image431

Nu passar jag iofs bara in på punkt nummer två, men ändå. Common! Be open minded for god's sake! (förutom mot Stockholmsbratsen då).

Csn

9215 kr in på kontot idag. Mumma.

image427


Joppa - Innan han blev min älskade vän

image423image425image424
image426
Från samma fest som bilderna i inlägget innan.

Sånt jävla fejkröj

image421
image422
Och där stod vi, i tvåan på gymnasiet. Förmodligen när Metropolis körde Sweet Child Of Mine...suck.

Tillbaka

Internet har varit utslaget hela dagen, men nu kom det äntligen tillbaka! Wihooo! Skönt som fan då jag annars hade behövt cykla till skolan för att skicka min spelrecension. Det är ju helt sjukt så handikappad man blir utan uppkoppling. Vad sysslade folk egentligen med innan Internets intåg? Pillade dom sig i naveln?

Chock

Heath Ledger är död. Kommer kännas konstigt och vemodigt att se honom som Jokern i nya Batman-filmen. Jag vet att massa barn har dött i Afrika idag och jag skänker dom en tanke, men det är ändå chockerande när en kändis går bort.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1681111.ab

image420image419

Dagens diss

"Iiiiiii! Det går en kille i min klass som ser ut som dig. Så nu kan jag prata med honom istället."

Födelsedagsrikt

Som ni kanske sett är det väldigt många som får partyhattar av mig just nu. Men det är faktiskt så att detta är den mest födelsedagsrika veckan på hela året. Manne i söndags, Jossan igår, Lovisa idag och Lars på fredag (tacka mig för att jag påminner er). Galet. Och samtidigt som jag skrev detta fick jag en äckligt fet Deja Vu. Galet. Var länge sen sist.

Grattis Lovisa!

image418

Vikten alltså

Då har förberedelserna inför Beach 08 äntligen börjat. 335 kr i månaden kommer jag få punga ut, men å andra sidan slapp jag betala ingångsavgiften på 500 kr. Bra där. Blev det tyngsta passet på länge alltså. Om jag gissar rätt kommer jag vakna upp i övermorgon och inte kunna gå upp ur sängen pga all träningsvärk.

Och givetvis var jag tvungen att ställa mig på Motiva Sportsclub's våg. Jag blev faktiskt lite rädd när jag ställde mig på vågen och dess stora siffror blinkade till. Jag har aldrig vägt såhär lite. Sedan jul har jag gått ner ytterligare ett kilo. Detta betyder att jag gått ner hela 4 kilo sedan jag började på skolan. Det är fan inte bra någonstans. Vad är det liksom frågan om!? Alltså, jag har en bra grundfysik. Jag har fortfarande kvar mina magrutor och så, men jag vill liksom vara större.

Jag hoppas att gymmandet kommer ordna upp detta. Men vad gör jag annars? Jag gillar utmaningar. Jag växer med dom. Men med utmaningar kommer stress. Och jag är nästan helt säker på att stress är den största och bidragande orsaken till viktraset. Min mage, som annars inte gillar mig, gillar mig nog ännu mindre under dessa förhållanden. Men vad kan man göra åt saken liksom? När det är mycket i skolan är det mycket i skolan, när det är mycket att skriva för Barometern så är det mycket att skriva för Barometern, när det är känslor i huvudet så är det känslor i huvudet. jag äter så mycket mat som jag alltid ätit. Behöver jag kanske äta ännu mer? Kan lösningen möjligtvis vara att äta fetare mat? Ta in mer pizzor, gyrostallrikar och läsk helt enkelt. Eller?

Grattis Manne!

Jag gratulerade ju dig igår, men när jag väl är igång kan du också få en partyhatt.

image417

Grattis Jossan!

image416

Sing

Med ett arkiv på över 10 000 låtar, fördelade över fyra olika genrer (rock, pop, rnb och schlager) är vi Sveriges största och bästa karaokeställe. I våra lyxiga lokaler har vi allt du och dina vänner kan önska inom karaoke. Ta en drink och njut av en bit mat i vår sofistikerade lounge eller boka ett rum där du och polarna kan sjunga hur högt och hur länge som helst.

Varmt välkommen till Sing - Hos oss är alla röster välkomna.


Logga
image410

Företagsbil
image411

Visitkort
image412

Hemida
image413

Reklamfilm


Reklambild 1
image414

Reklambild 2
image415

Bubbla

Idag vaknar jag vid 10. Jag har sovit åtta timmar men känner mig inte utvilad för fem öre. Jag vill absolut inte gå upp. Det känns som om jag är instängd i en bubbla, och inte en såndär fin och skimrande såpbubbla. Huvudet är tungt och det verkar som om förkylningen börjar komma tillbaka. Inte najs och inte särskilt spexigt heller. Så nu har jag transformerat tv-soffan till säng och gjort en koja av täcke och kuddar. High Chaparall, O.C, Friday Night Lights och det där nya skitspelet till 360 står nog på tapeten.

Sean Banan

Alltså, killen måste ha rökt på. Sjukt kul.


Vinflaskorna

Alltid lika vackra att titta genom när solen ligger på. Vart tog den hårda stormen vägen liksom?

image408image409

Dagens Lika som bär

image407
My Dad                                                   Jim's Dad (Eugene Levy)

"Dom andra"

Jag blir så rädd för min klass ibland, eller ofta snarare. Som idag. Jag måste vara ärlig. Det finns en del här som nästan aldrig visat ett enda tecken på tallang. Det är bara att konstatera - dom har helt enkelt hamnat fel, valt fel utbildning. Simple as that. Men dom har inte insett det.

Okej om man inte är grym på att använda alla program och verktyg från början, den biten lär man sig ändå i långa loppet. Men visst fasen måste man ha någon slags känsla för estetik och uttryck för att kunna lyckas i branschen. I arbetslivet kommer det krävs kompetens, nytänkande, kreativitet och kämparglöd. Många här verkar sakna detta och borde således kanske inte valt en sånhär utbildning. Man tycker ju att dessa personer borde inse fakta, men tydligen har dom alldeles för dålig självinsikt.

Någonstans borde lärarna dra gränsen för vad som är acceptabelt. De borde vara strängare, sätta underkänt på dom som inte presterar. Det är fan inte taskigt, dom gör bara dessa människor en tjänst. Jag menar, vilka andra utbildningar som helst sätter ju underkänt på dom som inte presterar. Det är för att hjälpa, för att injicera insikt, för att sålla ut. Inte för att vara taskig. Det är för att göra dessa människor en tjänst. För att dom inte ska slösa bort 3 år av sina liv.

Egentligen skulle detta kunna undvikas redan innan en ny terminstart. Skolan borde kräva arbetsprover, eller åtminstone kalla de sökande till intervju. Redan då skulle dom kunna sålla ut dom som inte passade. Såhär tror jag det låg till i år (eller förra året blir det ju): Skolan hade inte tillräckligt många sökande så dom tog således in alla som sökte. Jag håller verkligen tummarna för att dom lyckas marknadsföra sig mer och bättre inför nästa terminstart så att fler talangfulla människor söker sig hit. Det behövs.

Och en sak till. Jag vill inte bli ihopparad och arbeta med random folk. Jag vill själv kunna bestämma vilka jag vill jobba med. Jag vet vilka som ligger på min nivå, vilka jag jobbar bäst med. Om jag hamnar med någon av "dom andra" hämnar det mina kreativa sidor och min personliga utveckling. Jag blir sinkad och min lägsta högstanivå sjunker markant. Jag menar - när man sedan kommer ut i arbetslivet jobbar man ju knappast med folk som suger på det dom gör.

Så, då var det äntligen sagt. Fan vad skönt. Nu ska jag försöka sova innan farsan kommer.

Vi ägde

Det blev 3 timmars sömn inatt. La mig i sängen vid 4, kände hur pass påverkad jag var av koffeinet, låg och tittade upp i taket. Tänkte på framtiden. Tänkte på nästa helg. Hjärtat bultade. Minst en timme passerade.

Jag vaknade vid 8. Alarmet ringde. Hade ont i magen, skakade, kände mig stressad. Tror jag hade dålig andedräkt också.

Nåväl. Jag och Lasse gjorde en storartad redovisning. Vi gick upp som nummer två och visade helt klart vart skåpet skulle stå. Efter att ha tagit emot applåderna var det ingen grupp som vågade gå upp.


03.30

Vi har blivit kallade många saker under den gångna veckan. "Arbetsnarkomaner" och "nötare" är bara två av orden. Men nu är vi äntligen färdiga! Efter kanske 50-60 timmars arbete. Det skulle ju suga getpung om dom andra hånade oss imorgon på redovisningen. Men jag har ärligt talat svårt att se hur dom skulle kunna överglänsa oss.

Hur som helst har detta varit en lärorik och rolig utmaning, och visst fan blev slutresultatet ganska snyggt ändå.

Nu har vi 4 timmars sömn innan klockan ringer.

Vi ses på Sing!

image405

Strumpkampen

Pappa skriver att jag ska byta ut tubsockorna mot svarta herrstrumpor.

Jossan tycker pappa är grym vad gäller strumpval.

Erik står på deras sida.

Visst, den svarta herrstrumpan är snyggast, men den vita tubsockan är skönast! Här på Fridhem är det helt klart den vita tubsockan som regerar.

image404
?

Men vilken är egentligen den bästa strumpan? Tough choice! Låt kampen börja!

Det är vi värda

image403

Dagens Lika som bär

image401image402
Lasse                                                                 Jake

Macbook Air

Igår gick MacWorld Expo 2008 av stapeln i San Fransisco. Steve Jobs drog fram världens tunnaste dator ur ett kuvert. Kaxigt.

image400

2 cm på det tjockaste stället och 0,4 cm på det tunnaste. Väger 1,3 kilo. 5 timmars batteritid. Kaxigt

För 16405 kronor är den min, men shit vad rädd jag hade varit för att bryta av den.

image399

God morgon önskar

Blomborgs tavlor AB

image398

Gabber - Världens bästa musikgenre

När jag och Lasse jobbar sent lyssnar vi på världens bästa musikgenre för att hålla oss vakna.

Om jag skulle välja en musikgenre att lyssna på resten av mitt liv vore gabber det självklara valet.

En egen dansstil har dom också.



Jungfrufärden

Kanske var lite taskigt att ta min kaffekokares oskuld med Eldorados kaffefilter och Icas kaffe.

image396

Kaffet fick en lätt smak av papper, även om det gick ner fint med kanelbulle.
image397

Lika som bär

image394image395
Lasse                                                                 Bingo

Varsågod Jossan!

Förresten, visste ni att Bingo Rimér faktiskt kommer från Karlshamn. Det ni!

Dagens recept

Får tacka min vän Joppa för denna helt underbara maträtt.

Recept för 2 portioner

- Sätt ugnen på 175 grader
- Hacka en rödlök, en gullök och en paprika och lägg i en form. Låt svettas i ugnen i 10 minuter.
- Rör runt i formen, lägg på två laxfileér (kryddade med citronpeppar) och ställ in i ugnen igen.
- 10 min senare häller du på 2,5 dl creame fraiche (tomat/basilika är mumma) och låter formen stå i ugnen i ytterligare 7-10 minuter.
- Sen är det klart!
- Serveras med ris.

Och kom ihåg - Ingen bajs i maten!

image393

Dagens formulering

När min lägenhetspolare Jonny och hans polare Stefan skriver projektrapport kan formuleringarna bli små guldklimpar, som denna:

"3d-animation är ett kunskapsområde som vi inte är enormt orienterade i, så det finns ett hav av kunskap att dricka och sen kissa ut i ditt ansikte."

Högsta betyg direkt liksom.

God morgon önskar

Blomborgs blåa takfläckar AB

image392

Slutkörd men nöjd

Klockan är 03.05 och det är dags för mig och Lasse att stänga kvällens workshop. Mina ögon är blodsprängda och min rygg värker något enormt. Men fyfan vad bra det blir. Dom andra grupperna får anstränga sig för att knäcka oss på fredag. Nu gäller det bara att komma på en bra reklamfilm...

Godnatt!

Usch

Fyfan för hårda, konstiga bitar i kött som man inte riktigt kan identifiera. Efter en sådan kan man liksom inte riktigt fortsätta äta utan att känna sig lite illamående.

Tragiskt

Just nu har jag och Lasse workshop för att avverka några av de delar som ska vara klara tills på fredag. Vi kommer kanske sitta här till 2 inatt. Jobbigt men kul! Och vi har ju kaffe och choklad. Och vi lyssnar på Mando Diao och Oasis!

Nevermind. Jag går hem för att tvätta och Lasse går till Fridhems Livs för att köpa chokladen. Jag kommer tillbaka och ringer på Lasses dörr, men han öppnar inte. Han är fortfarande i affären. Jag vet att en av Lasses lägenhetskompisar är hemma. Men när jag ringer på dörren går han inte och öppnar. Detta har hänt förut.

Då slår det mig hur tragisk denna killen är. Eller, det kanske är mer synd om honom. Han är stor och lat. Enda gången han lämnar sitt rum är när han måste ta in eller tömma vätska. Så förmodligen är det så att han inte orkar gå och öppna när jag ringer på dören. Eller så är det så att han inte öppnar för att han vet att ingen kommer för att hälsa på just honom.

Det låter tragiskt, jag vet. Kanske har jag varit lite elak. Men det läskiga är att det finns ett x antal sånahär människor här på Fridhem. Folk som sitter inne hela dagarna, med fördragna gardiner. Och den enda sociala kontakt dom får är den dom får genom datorspelen, genom WoW.

Detta är ett faktum. Sorgligt men sant.

Men vem vet. Dessa människor kanske trivs med sina liv?

Dagens låt (080114)

Punk när den är som bäst.

Gallows - Abandon Ship



God morgon önskar

Blomborgs Turtles-tygmärken AB

image391

Telefon is teh sith!

Så jäkla gött det är att tjöta lite i telefon ibland, att få prata med personer man bryr sig om, att få höra deras röster. Det värmer. Det injicerar glädje. Man behöver det.

Msn är ju egentligen ett jäkla skit där man kan slänga ifrån sig vilka ord som helst. Skönt när man vill säga något man kanske inte vågar säga in real life, men väldigt opersonligt och ibland ganska svårtydligt.

Sms är ju också oftast svårtydliga , även om dom oftast funkar som små uppmuntrande och glädjande paket. Men det blir aldrig lika personligt eller sanningsenligt som när man utbyter ord via telefon.

Nästa vecka får jag förhoppningsvis mitt Telia Student-abonnemang. Då ringer jag gratis till alla som har Telia och skickar gratis sms till alla operatörer inom Sverige! Så, vilka av er har Telia?

Spelåret 2007

Jag sammanfattar spelåret 2007 i Barometern.

Farhågorna besannas

Igår blev det utgång. En utgång jag inte sett fram emot. Ågatan - Karlshamns enda stora uteställe - har av utsidan att dömma skrikit "SVENSK PUBÅNGEST" i mitt öra. Jag har liksom alltid vetat vad jag skulle få om jag entrade dess portar. Svensk schlager och RnB(världens kanske sämsta musikgenrer) skulle spelas flitigt, överspacklade blondiner med stureplanskomplex skulle åla sig på dansgolvet och fakebrats eller bondläppar med tribals slingrandes längs överarmarna skulle i sin tur stå bakom blondinerna och åla sig.

Efter att ha bott i London i 2 månader har jag blivit sjukt kräsen. Det vill numera mycket till om jag ska känna mig tillfredsställd när jag går ut. I sånahär småorter är typ chansen och utbudet = 0.

Igår kändes det dock rätt. Jag hade i förväg beslutat mig för att vara nykter (inte för att jag dricker särskilt mycket, men jag ska ändå försöka trappa ner lite på drickandet) och ett gäng på ca 10 grabbar satt och värmde upp hos min granne Jonas. Det var trevligt!

Runt 11-snåret tog vi taxi in till stan, till Ågatan. 80 svenska riksdaler betalades till en svarthårig brud i entrén (hon hade tydligen raggat på Lasse via Spray-date). Ytterligare 20 svenska riksdaler betalades i den tomma garderoben (förstår inte ställen som inte inkluderar garderoben i entrépriset. Tror dom att man kommer naken eller?).

Väl inne i lokalen dröjde det inge länge förrän mina farhågor besannades. Alla stereotyperna var där och musiken överraskade inte för en sekund. Dessutom - vem fan kom på idén att ha en mingelavdelning med discolampor som lyser en rakt i ögonen och framkallar epilepsi? Visst fanns det lite snygga damer (något som jag inte hade trott. Man ser dom ju aldrig!) men i övrigt blir det inget bra betyg.

Jag tror såhär - om jag ska kunna ha kul på Ågatan måste jag förmodligen var ganska packad, tyvärr.

image388
Han vet vart man ska hänga, vart man ska käka. Han vet vad som är top notch.

image389
Full och omedveten person + uttråkade studenter med kamera = bra bild

God morgon önskar

Blomborgs girarrer AB

image387

Inte idag heller

Det känns som om alla världens krafter verkar tillsammans för att jag och Jim inte ska börja gymma. Förra gången vi skulle iväg upptäckte jag att jag hade punka på cykeln (som Göran Kropp i Varan-Tv) och vi hade dåligt med tid, så det sket sig. Idag kom vi iväg men när vi väl hade kommit fram var gymmet stäng!

Vi hängde läpp, men då kom Linus på den underbara idén att spela fotboll. Så vi stack hem, bytte om och begav oss till Fridhems inhängnade konstgräsplan.

Det absolut första som händer är att Linus får snedträff och träffar mig rakt på kronjuvelerna. Så där blir jag liggandes i någon minut.

Aja, lite fotboll och svett blev det ju iallafall.

Jag idag

image385

Flamberat

Jag har sovit någon timme när jag hör massa höga röster utanför mitt fönster. Jag tittar ut och ser att några medlemmar från det gamla och nya sexmesteriet gjort upp en brasa på vår innergård. Jag kan dra slutsatsen att dom precis kommit hem från kåren och att dom är allmänt fulla.

image382

Idag förhör jag den gamla sexmästeristen Danish på msn:

image383

God morgon önskar

Blomborgs konsertbiljetter AB

image380

5 pers på 3 kvadratmeter

Ibland är världen liten. Inte ens när man sitter i en liten garderob och pratar i telefon får man vara själv.


image376

Säsongstart

image372

Då har jag och polarna klämt de fyra första avsnitten av Arkiv X säsong 2. Det har börjat riktigt bra. Mer creepy och mer välgjort än första säsongen. Mulder är ju alltid jävligt het. Men den stora frågan är om Gillian Andersson (Dana Scully) är snygg eller ful. Jag menar på att hon har något speciellt, att hon är MILF och att hon gör sig särskilt bra i profil. De andra är mer tveksamma och klagar över hennes frisyrer och kläder. Men vafasen, det var ju 1993. Hästkläder och axelvaddar på jobbet var ju inne då!

Efter att ha googlat lite bilder på henne har de andra dock gått över på min sida. Jag visste väl att jag hade rätt!

image373
image374

Dagens låt (080111)

Förrförra årets kanske bästa låt ger mig alltid ett stort leende på läpparna. Idag gjorde den en stark comeback. Den Napoleon Dynamite-doftande videon är lika underbar varje gång.

The Hold Steady - Chips Ahoy!

Msn-tjuv?

Nu börjar jag seriöst bli sjukt förbannad. Mitt msn loggar ut hela tiden och meddelandet "Du har loggat in på Messengar från en annan dator. Klicka här om du vill logga in igen" poppar upp över verktygsfältet.

Men NEJ för i helvete! Jag sitter ju här, dumma programskrälle!

- Antingen är det en person som har access till mitt lösenord, som loggar in, leker med mitt konto och skriver dumma meddelanden till folk. Ingen som fått något suspekt?

- Eller så står det en bortglömd dator någonstans som loggar in mig automatiskt.

Hur som helst är det förbannat enevrerande.

Dagens musiktips (080111)

500 Miles to Memphis

Punkrock blandat med country. Svängigt, glatt och såhär efter tre vändor - jävligt bra! Svårt att hitta (finns varken på youtube eller torrent-sidorna) men bandet har lagt upp fyra låtar från debuten Sunshine In A Shotglass på sin MySpace-sida som ni hittar HÄR.

Steril?

Sitter här med min bärbara i knät (så som jag nästan alltid gör i skolan) när min kompanjon Lasse säger "man blir steril av att ha den så nära kronjuvelerna".

Så om jag vill kunna sprida släkten Blomborg någon gång i framtiden är det kanske bäst att tänk om?

image371

Kuken!

Här sitter man och vill lägga upp en bild på sin blogg, OCH SÅ FUNKAR DET INTE!

God morgon önskar

Blomborgs Bilar AB

image370

Fyra förslag

Idag släppte idétorkan. Den underbart snygga kuk-loggan fick således flytta ner till papperskorgen.

Konceptbild 1
image363

Konceptbild 2
image365

Konceptbild 3
image368

Konceptbild 4
image366

Varsågoda!

Bara för att ni är så duktiga bjuder jag er här på en liten tallrik innehållande pasta och champinjonsås med knaperstekt bacon!

Vem äter upp den först?
image362

50-gränsen är nådd!

Duktiga läsare! Mycket duktiga läsare!

image361

Fler minnesluckor från nyår


image360
F v: Schäfers näsa, Jag, Ricke, Ramne, Wästanfors.

Kommentar från Ramne efter att jag skickat denna bild över msn:

"wtf???? röker jag inomhus? jag kommer inte ens ihåg att jag rörde en cigarett. Helvete nu blir jag nästan rädd att se fler bilder från nyår".


Dagens låt (080110)

Idag har jag lyssnat på Ryan Adams i stort sett hela dagen. Han har skänkt mys och glädje när himlen gråtit utanför fönstret. Tidigare har jag bara lyssnat på senaste skivan Easy Tiger(som för övrigt spelas i bakgrunden just nu) men idag hoppade jag på hans skiva Gold från 2001. Och när killen är som bäst då är han bannemig en av de bästa. Speciellt idag.

Ryan Adams - Firecracker

orka skrika

image357

image358

image359

oh the drama.

Idétorka

Igår fick vi ett nytt projekt i skolan. På en vecka ska vi skapa en grafisk profil åt ett påhittat företag. Vi ska skapa logotyp, banner, hemsida, reklamfilm mm. Veckan kommer givetvis bli sjuuukt stressig, men samtidigt utmanande och rolig!

Jag och Lasse ska skapa en grafisk profil åt en Karaoke-restaurang som ska heta Sing. Igår satt jag kanske 3 timmar och försökte brainstorma fram en logotyp, men min hjärna stod helt stilla. Jag kom inte fram till någonting. Lite senare bollade jag och "the sith" lite idéer över msn, men vi började snart rita penisar istället. Efter ett tag fick jag detta förslag skickat till mig:

image356
Jag och Lasse har diskuterat detta och vi tror vi kör på den!

Bajsa sig smal

Jag hatar att bajsa på morgonen. Det känns som om man trycker ut allt man har i magen. När man sedan kollar sig i spegeln ser man så förbannat smal ut (hallå, jag har liksom redan gått ner 3 kilo sedan jag började på skolan och vill inte gå ner mer). Det är då man äter havregrynsgröt, för att få en moteffekt. Därefter känner man sig inte lika smal och allt känns bra igen.

Grått

Så vaknar man till ytterligare en dag, fast en ytterst grå och regnig sådan. Fyfan så deppigt.

image355

Dagens låt (080109)

När jag vill spela Skate men inte hinner funkar denna bra som medicin. Eller...jag blir egentligen bara ännu mer sugen.

Lupe Fiasco - Kick, Push

En egen privatjet...

...skulle man ha.

Då hade Lovisa fått någon att gå med i det gråmulna vinterslasket och om jag skulle säga "Killar, jag sticker till Miami nu. Planet väntar utanför skolan. Jag skickar ett vykort." hade det inte varit en lögn.

Men där är vi inte riktigt än...
image354

Den röda raketen är död

Igår var det min blomma, idag är det min cykel. Min Tristar Mountainbike. Min kära, röda raket som jag haft sedan jag var 10 år är nu död. Med den har jag kämpat till och från busshållsplatsen, från Rälla till Högsrum, från Högsrum till Rälla. I ur och skur, i Öländsk fåk. Den har varit min vän. Den har byggt upp mina benmuskler.

Jag måste dock erkänna att jag varit dålig på att ta hand om den, Farsan (cykelfantasten) har varit snäll nog att serva den, lagat punkteringar och oljat kedjan när jag inte orkat. I söndags lämnade jag och farsan av cykeln vid en cykelreperatör här i Karlshamn.

Nyss tog jag emot det sorgliga beskedet. Cykelreperatören ringde och meddelade att det nog inte var särskilt lönt att laga cykeln. Skadorna skulle uppskattningsvis kosta 1500 kr att laga. Han menade på att det var bättre att köpa en begagnad cykel istället.

Så detta blir mitt avskedstal till min trogne, röde vän på två hjul. Även om det blir tungt och svårt att acceptera den röda raketens död så måste jag samla styrka och gå vidare. Jag måste kunna ta mig till skolan. Kanske köper jag en begagnad mountainbike eller en charmig kärringcykel.

Men du kommer alltid leva kvar i mitt huvud och i mina ben.

R.I.P.

Mjukglass

Moahahaha. Idag gav jag Johan en liten överraskning. Han hade precis duschat och kände sig väldigt stressad över att hinna till skolan i tid. Då rörde jag runt lite och fixade lite mjukglass till honom. Moahahahaha. Där fick han sitta på toan och känna sig ännu mer stressad.

/ Johans mage

Nystart

Sådär. Då var datorn formaterad, det viktigaste sparat på den externa hårddisken och msn-viruset borttaget. En jäkla tid tog det och massa planer fick läggas åt sidan. Nu måste jag återigen krypa ner under mitt gosiga Super Mario-täcke.

Och om jag mot all förmodan är dum nog att få msn-viruset igen lovar jag att bjuda er på min värsta nakenbild.

Reklambild

Över jul fick klassen i uppdrag att göra reklambilder om vad som helst.

Såhär blev min och Christians bild för vårt påhittade företag Miljöpolisen:
image353

Döden är nära

Växten som jag fick i 20-årspresent av Joppa, Ricke och Ramne (om jag inte minns fel?) är nu nära döden. Ungefär tre veckor innan jullovet började bladen sloka något enorm. Jag försökte ge den kärlek med mina ömma, botaniska fingrar, jag gav den vatten och solljus. Men icke då.

Nu mår den inte bra. Igår fick den vatten för första gången på tre veckor. Idag föll fyra av bladen. Det känns som om den gett upp hoppet. Men jag ska kämpa för att hålla den vid liv!

image352

Jag får kvällsdikt

nätterna på msn med dig blir sena,
jag skrattar så att jag får mittbena.
som du säger så är det någon magnetkraft,
nu blev jag verkligen sugen på saft.
jag önskar att jag får mer tid med dig,
för fjärilar flyger i mig.
du är en liten stjärna,
som har fastnat i min hjärna.
nu är det kväll och dags att sova,
vi hörs imorgon kan jag lova.
tack för ytterligare en rolig kväll,
bjud in mig till din skog är du snäll.

Dagens låt (080107)

Fyfan vad lycklig jag blir av denna låten. Den ger mig fjärilar i magen. Den får mig att blicka frammåt i tiden och se massa härliga ljus.

Lcd Soundsystem
- All My Friends

Snor

image351

Såhär, mitt i min förkylning och precis efter maten, ställer jag mig själv frågan- Vad är egentligen SNOR för något?

Näsan fylls ju på med snor hela tiden, och när man är förkyld blir det ju ett väldans överskott. Fyller snoret egentligen någon funktion eller finns det bara där för att jävlas?

Vart kommer egentligen snoret ifrån? Hur bildas det? Att det ibland är rött, ibland svart kan jag förstå, men varför är det i vanliga fall gult/grönt?

När jag var liten(okej, jag var väl lite äldre än så) var jag en av dom som brukade peta i näsan och stoppa i munnen. Många var dom som totalt blånekade, men som man sedan ändå haffade mitt i akten.

Varför gjorde man detta?Kanske för att snoret var lite salt eller kanske till och med en aningens gott, åtminstone inte äckligt. Kanske för att det ibland var för klibbigt för att kunna skjutas iväg med pekfingret. Vart skulle man då göra av det? Jo, stoppa det i munnen kanske.

Att en del människor är rädda för snor kan jag väl förstå. Det är ju en kroppsvätska precis som bajs,kiss,blod eller sperma. Men hur kan man tycka att det är den äckligaste av alla kroppsvärskor? Som min vän Joppa, t ex.

Om man söker på ordet snor på Googles bildsök är denna herre det första som dyker upp

image350
Vafan, heter han Snor eller? Eller fastnar det bara ovanligt mycket snor i hans mustasch?

Är det någon som egentligen vet vad snor är och som kan hjälpa mig svara på dessa frågor?

Hatkärlek till familjeklenoden

Min "nya" brödrost är snygg. En julklapp från mor och far som kom i en skokartong. En apparat som dom införskaffade när dom flyttade ihop (typ 1920) och som jag nu fått ärva. Jag var stolt. Jag tänkte liksom "gutt, då ska jag se till att den här brödrosten lever kvar i ytterligare några generationer". Mina sönsönsönsönsöner skulle liksom kunna rosta bröd i samma brödrost som deras farfars farfars farfars farfars far hade gjort. Riktigt kunna känna historiens vindslag i munnen.

Det är med tåren i ögat jag efter en sisådär sex rostmackor inser att brödrosten inte alls är i särskilt gott skick. Morsan har polerat upp den, men på insidan mår den inte särskilt bra. Den hostar upp mackorna i tid och otid, helst efter bara några sekunder. Den orkar liksom inte. Eftersom jag vill ha rostbröd får jag alltså stå och hålla ner den orangea spaken.

Åh...typiskt! Den är ju så snygg, och jag är så snygg i den.

image349

Electronic Love

Jag är tillbaka i Kalshamn. Farsan var snäll och körde ner mig, plus att han dammsög mitt rum och lämnade av min cykel på cykelverkstaden. Bortskämd är jag.

Som jag tidigare skrivit är jag kåt på ny elektronik, och då syftar jag speciellt på den underbara doften. Jag har också alltid tyckt om de stora kvinnorna. Äntligen har jag hittat något som uppfyller båda dessa krav.

Denna feta baslådan sände ut extra mycket kärlek när jag nyss plockade upp den med sina tillhörande högtalare..

Såhär satt jag i kanske 10 minuter och bara, bara...doftade. Passionerat. Jag tror vi två kommer få ett bra och lyckligt förhållande. Ömsesidigt. Mycket ta och ge. Bra.

image348

Tomtar i Rällaskogen is the sith

Igår när jag och Lovisa vandrade genom Rällaskogen, från Rälla till Stora Rör, träffade vi ett par tomtar.

Vi sa:
"Vi trodde bara ni existerade i fantasin"
Dom sa: "Då trodde ni fel, höhöhöhöhö"

image344image345
image346image347

Sixten vs Snipp

Idag(eller igår om man ska se till klockan) besökte jag familjens hus på Öland där mor och far är i full gång med renoveringen. Med min nya kamera lyckades jag fånga ett slagsmål mellan vår katt Sixten(den svarte) och grannen Götes katt Snipp(den svartvite). Vad som låg bakom bråket är inte riktigt klart, men Snipp anser förmodligen att vår tomt är hans revir aswell. Som gammal slugger blev nog Sixten bara pissed off över att ha någon jamandes i örat i en halvtimme. Morsan tyckte det gick för långt och tog fram kvasten.


Familjekväll

När man var liten hade man alltid familjekvällar. Fredagarna var ju heliga för bövelen. Hembakad pizza, och så Fångarna På Fortet eller Sikta Mot Stjärnorna. Mamma och Pappa drack vin och vi barn drack cola. Men ju äldre man blev desto glesare blev det mellan dessa kvällar. Man fick riktiga vänner, hängde på fritidsgården, rökte cigg bakom knuten(inte jag då, men polarna) och körde moppe(inte jag då, men polarna).

För familjen Blomborgs del är dessa gemensamma familjestunder oerhört sällsynta. Vi äter ju knappt tillsammans längre(visst, nu bor jag inte hemma längre, men det har varit så ett par år). Därför är det skönt när det blir som det blev ikväll.

Pappa lagade blodig oxfilé med klyftpotatis och sås, alla utom Jonna (hon är i Sthlm) satt vid matbordet och vi pratade förhållanden. Mor och far hällde upp whiskeyn, jag smuttade(någon stark och rökig jävel) , vi kollade på På spåret (skumt det blev där när man skrev två "på" i rad) och mamma bakade negerbollar.

Jag fick glada sms, drog på mig långkallingar och kängor och vandrade runt i Kalmars vinterlandskap med Phoenix i lurarna. Jag tog glädjeskutt längst de smala kullerstensgränderna vid Slottet, skickade iväg ett sms till Bratten där jag slog fast att Phoenix spelar musik som gör en kär. Blev ju en riktigt bra kväll det här. 


Min dj-outfit på nyår

image343
Mask och glitter på bröstvårtorna is the sith!

Jag hatar att vara förkyld x 5

Jag hatar att vara förkyld, jag hatar att vara förkyld, jag hatar att vara förkyld, jag hatar att vara förkyld och jag hatar att vara förkyld.

Dagens musikgåta

Varför känns det som sommar när snön yr omkring utanför fönstret?

Jo, för att man lyssnar på Jack Penate.



03.21

"Tandtråd is the sith". Ibland räcker det med en felskrivning över msn för att få magen att börja krampa.

Two Faced

Just nu är livet bara så fruktansvärt och underbart på samma gång. Att sitta med hjärtat i halsgropen samtidigt som man har ett stort leende på läpparna känns aningens konstigt. Men hey, efter regn kommer ju solsken. Jag är nog mest solsken just nu.

Nyår - Utvärdering

Just nu befinner sig jag,Ramne, Schäfer och Eric hemma hos Joppa för att utvärdera nyår. Det känns som om alla har ångest, främst pågrund av minnesförlust och hångel som folk inte kommer ihåg.

Jag har ingen ångest. Eller lite kanske, pga att ljudet ibland bara stängde av sig pga att Patriks skitförstärkare inte pallade trycket. Jag trivdes som dj, speciellt i bar överkropp med mask och "pynt" på bröstvårtorna. Det har alltid varit en barndomsdröm att stå där i båset och välja musik som folk dansar loss till, och därför var det så surt när ljudet inte ville funka som det skulle. Just det, jag har nog också lite ångest över att jag satt i timtal och letade musik inför festen, men att jag inte ens spelade 1/20 av allt. Men vi hade ju lyckats betydligt bättre med pyntet och inredningen detta året. Det var najs.

Över till de andra - Joppa är olyckligt kär, Ramne och Schäfer har minnesförlust och hångelångest och Eric inser att han var alldeles för "ni vet vad".

I år hånglade fan alla med alla, ibland var det en jäkla Big Brother-tillställning. Som Eric sade: "Fan, vi har ju blivit vuxna. För bara några år sedan flamsade man på nyår, nuförtiden går det ut på att knulla". Om man ser tillbaka på festen så är det ju nästan så att man håller med. Det går ju till och med rykten om att folk pippade i lokalen. Och folk är sjuka. Typ alla är förkylda. Jag undrar ju varför?

Så överlag blir väl betyget medel. En del hade roligare detta året än förra året, en del inte. Men en sak är säker - det hände åtminstone betydligt fler saker detta året som är underhållande att prata om än förra året.

Musikåret 2007 - Årets spelningar

1. Brand New - Give It A Name, London - Joppa och Linåker tog flyget till London där vi tillsammans gick på inomhusfestivalen Give It A Name. Under en och samma dag fick vi se band som New Found Glory, Motion City Soundtrack, Zebrahead, All American Rejects och Enter Shikari. Beklagligt nog ställde Mae in sin spelning, men efter den avslutande akten var den sorgen som bortblåst. En av världens bästa skivor framfördes med en sån kraft, energi och känsla att tårarna var omöjliga att hålla tillbaka. Förmodligen den bästa spelning jag upplevt.

2. Dj Tiesto - Roskilde - Efter Red Hot Chili Peppers oerhört tama framträdande på Orangea scenen sprang jag bort till Pavillion-tältet för att se en av världens mest respekterade trance-dj:s. Trotts att jag missade halva konserten var den sista 1,5 timmen något av det tyngsta jag upplevt. Jag slutade aldrig hoppa.

3. Arcade Fire - Roskilde - Vädermässigt var torsdagen på årets Roskilde ren missär. Vädergudarna slutade aldrig fälla sina tårar, det var kallt och folk hade vatten och lera upp till knäna. Det kanadensiska popundret blev räddningen denna dag med sina mäktiga arrangemang. Under Rebellion kom glädjetårarna.

4. Fall Out Boy - Fryshuset, Stockholm - I allmänhetens öga vet jag inte om detta var en särskilt bra spelning, men det var inte det väsentliga denna afton i mars. Jag och gymnasiepolarna fick äntligen se ett av de band som präglade våra underbara gymnasieår allra mest. Fryshuset kryllade av fjortis-groupies som förmodligen bara lyssnat på "det nya" Fall Out Boy som introducerats via MTV. Men bandet körde alla gamla hits, jag och polarna var småfulla och vi röjde som aldrig förr. Vi slöt cirkeln.

5. Rise Against - Astoria, London - Jag trodde aldrig jag skulle få chansen att se ett av mina favoritband i punkgenren. När jag flyttade till London och såg att de skulle spela var det för sent. Biljetterna var redan slut. Men tack vare Ebay lyckades jag fixa biljetter i sista minuten. Rise Against var grymma live. Det var så mycket röj att jag och arbetspolaren Erik kunde vrida ur våra tröjor efter spelningen.

Detta var årets sista 2007-lista kära läsare. Jag vill tacka alla som hängde med förra året och håller tummarna för att ni fortsätter läsa min blogg. Nu drar jag igång igen!

RSS 2.0