Ignore

Alldeles nyss iggade jag 6 personer som requestat mig som vän på Facebook. Sorry guys, but I just don't like you.

Experience Technology

Nu har vi startat en ny modul i skolan där vi under fyra intensiva veckor ska bygga en fungerande prototyp utifrån olika tekniska hjälpmedell - t ex Wii-remotes, webcams, RFID och olika sensorer. De bästa bidragen från Hyper Island Stockholm och Karlskrona kommer ställas ut på en mässa i London.

Förra året var det t ex några som byggde en zepperlinare som kunde styras med hjälp av två Wii-motes.

Det blir mycket youtube-tittande för att hämta inspiration. Detta är dagens inspiration:

An interactive art installation by Marie Sester


Dagens hemsida - misternicehands.com

Pull the finger!

En intensiv konsertperiod närmar sig

M83 - 11 okt
The Hold Steady - 16 okt
Okkervil River - 30 okt
Cut Copy - 7 nov
Flogging Molly + Street Dogs - 15 nov
MGMT - 21 nov
Millencolin - 13 dec

Avis

Idag åkte mina kära vänner Joppa och Ramne till Bali. Visst, jag är ganska tillfreds med mitt liv här i Stockholm just nu. Men att kunna bo för 20 kr/natt, surfa - all the time, äta färsk annanas under en svalkande skugga av en palm, lura hallickar att man ska ta del av deras tjänster, köpa Atticus-t-shirts på Electric Hell, sitta på en klippa vid Ulewatus tempel i solnedgången och se  och se de monstruösa vågorna rulla in, äta trerätters på retard restaurant för typ 20 kr, köpa Arak i plastpåsar på skumma bakgator, åka på rafting i Jurassic Park-doftande miljöer, lyssna på Simons historier om sina sexmissbrukande kompisar  - det är något jag lätt skulle kunna tänka mig göra varje dag. Leva i nuet, ta varje dag som den kommer. För två år sedan var jag där. JAG VILL TILLBAKA!







Online - 24/7

Nu har jag äntligen fixat internetzor till mitt rum i Gröndal. Dags att ta igen all musik jag missat under de senaste månaderna. Stefan har också en hel del requests. Massa gammalt groll från hippietiden då elever rökte maja med sina lärare.

Effektivt energisparande

Ett dansgolv i Rotterdam som genererar elektricitet.

Mitt rum: sängen

Den största säng jag någonsin haft! Knarrar lite, men vad gör det när jag oftast sover som en kung.

Mitt rum: skylten

En uppmuntrande text möter mig varje gång jag går ut från mitt rum.


Bra start på dagen


Lättnad

Kontakt

Mitt rum: Den andra tavlan

Erotik är ett genomgående tema i de tavlor jag har på rummet. Den här kallar Stefan för Orgasm.



Dagens sms

"Igår när jag kom hem från jobbet sket jag. Den hade konsistens som en överkokt potatis och luktade satan! När jag kom hem idag luktade det fortfarande i lägenheten!"

3 minuter kärlek

Andrew McMahon är 26-åringen från Massachusetts/Kalifornien som är en jävel på att spela piano. Hans band Something Corporate svepte in mitt hjärta under gymnasiet med låtar som Woke Up In A Car, Me & The Moon och Punk Rock Princess. 2004 startade han sidoprojektet Jack's Mannequin. 2005 blev han diagnoserad med leukemi, men kämpade och överlevde.

Nu släpper Jack's Mannequin sitt andra album - The Glass Passenger. Efter några genomlyssningar är jag kär, igen. Det är något med Andrew, hans spelande, hans sång, hans texter och hans kärlek till musiken som ständigt ger mig vattniga ögon och gåshud. Ger mig livsglädje.

Jack's Mannequin -
Spinning

Dagar då man blickar ut och undrar varför man bor i Sverige



Mitt rum: stötdämpare

Skulle testa att flytta min säng, men hur mycket jag än drog och slet ville den inte röra sig. Undersökte saken och fann att benen var instända i träramar. Man kan ju bara ana vad som hände här innan jag flyttade in.


Dagens band: Thrice

Broken Lungs


Firebreather

Lars, nu blir du tvungen att köpa Playstation 3

Från Petters blogg på gamereactor.se


Längtar




Hej kära dagbok: jävla skithelg

I fredags var jag opepp på allt. Trött, velig. Jag köpte alkohol men festade inte. jag blev bjuden på taco/filmkväll men jag gick inte dit. Jag ville egentligen bara hem och titta på film med mig själv, men inte ens det gjorde jag. Det jag gjorde mest var att tänka på en viss person. Nästa vecka var inte så långt bort.

Lördagen började bra men slutade i skit. En bekännelse, ett svek, en tystnad. Ilska, gråt, skakningar. Pissad på. Funderingar kring mina egna beslut, min tydlighet och min vilja. Det är till stor del mitt eget fel, men fortfarande - ett svek och en tystnad. En jävla feghet. Pissad på.

Känns skönt att bo med två terapeuter och ha goda vänner som ger en goda råd.

I natt sov jag dock gott. 10 timmar tror jag. Skönt. Under kontroll. Kul att syrran är på besök!

Absolut Disco


)) <> ((

I går såg jag äntligen Me And You And Everyone We Know. En riktigt skum film med vrickade karaktärer och många "wtf"-scener.





Men jag älskade den, precis som jag älskar andra konstnärliga, djupa och lite vrickade kärleksfilmer (Eternal Sunshine For The Spotless Mind = BÄST).

Me And You And Everyone We Know är varm, rolig, söt och vacker - precis som Miranda July och hennes karaktär Christine.


Världens minsta hund i mitt hus


Fiffi (eller "Råttan") som Stefan kallar henne. Hunden alltså.

The Face

Bäst

HÄR



Mr B bajsar på världens minsta toa


Ungdomen knackar på igen

Nytt material från ett band som jag lyssnade mycket på precis efter gymnasietiden. Som jag tidigare sagt - Kommer jag någonsin tröttna på sådan här musik?

The Academy Is... -
Summer Hair = Forever Young

Uppdateringar

Bloggen har ju som ni sett fått ett lite najsigare utseende. Nu har jag även uppdaterat högerspalten med små men ändå bra funktioner.

1. Bild på mig själv när jag var som biffigast och mest solbränd (inte för att det är en big deal med en bild, men det har varit
fult att bara ha den tidigare tomma rutan liggandes där.

2. Kategorier. Från och med nu kommer jag kategorisera mina inlägg, så om ni t ex bara vill läsa mina musiktips kan ni
klicka på musik under rubriken kategorier.

3.
Länkar. Just nu ligger här bara länken till min Hyper island-blogg, men givetvis kommer andra intressanta bloggar/sidor
hamna här.

Så.Jävla.Kallt

Vintern har kommit snabbt och hårt. Från att ha vandrat runt i shorts för någon månad sedan till att nu behöva plocka fram sin rosa overall. Det är inte kul det minsta. Förra året njöt jag av hösten. I Karlshamn var det inte alls lika kallt som det är här nu och de mångfärgade höstlöven satt kvar länge. Då brukade jag vara ute och vandra i skogen. Nu vill jag helst bara sitta hemma, insvept i ett tjockt duntäcke och dricka en kopp varm choklad.

Göteborgare använder sin MacBook som pizzaunderlägg


Kommentarer önskas

Jag bloggar givetvis för min egen skull, men även för er läsares skull. Farbror Johan tycker att ni varit väldigt dåliga med att skriva kommentarer på senare tid, vilket är lite tråkigt. Inte för att jag har något bekräftelsebehov, men för att jag tycker det är superkul att veta vilka som läser och få reda på vad dessa själar tycker. Åsikter och feedback är alltid trevligt! Det värmer i denna trevliga men kyliga och ibland något ensamma stad. Även jag ska bli lite bättre på att uppfatera lite oftare.

Puss på ljumsken.

Jag har äkta konst på väggen

Jag har alltid velat ha äkta konst på väggarna. Och när jag nu bor med en äkta konstnär kommer jag inte undan. Mycket trevligt. Sen har jag fått lära mig att tavlor som hänger mot varandra i ett rum måste kunna prata med varandra. Så nu har Stefan hängt upp ytterligare en småerotisk tavla på väggen mittemot så att den uppfläkta kvinnan med den röda klänningen inte känner sig så ensam. She seems to enjoy it! My lovenest is shaping up!


Typ 30, 40 lax för denna, säger Stefan.

En av världens bästa låtar

Lcd Soundsystem - All My Friends

Adrenalin vs rädsla



Exakt här satt jag en eftermiddag för ungefär två månader sedan och blickade ut över Six Flags Magic Mountain i Kalifornien. I was just about to uppleva den värsta åktur jag någonsin varit med om. Jag och Jim satt längst bak i X2 - Värdlens första 4-dimensionella berochdalbana. Bara sekunder senare tiltade våra stolar 180 grader så att våra ansikten blickade neråt marken och vi dundrade nedför ett 90 grader brant stup. Därefter följde två gigantiska loopar och eld som nästan flamberade ansiktet samtidigt som Metallicas Enter Sandman pumpade ur högtalarna. Imorgon ska jag hålla ett föredrag om dagen då jag besegrade min rädsla, dagen då jag levlade från lvl 1 - lvl 20. Dagen då jag gick från att vara livrädd för bergochdalbanor till att åka ALLT som ett av världens största nöjesfält har att erbjuda. Adrenalinet och kickarna besegrade rädslan. Jag var kung.

Dagens musiktips

French Kicks - The Trial of the Century


Jaguar Love - Bats Over The Pacific Ocean


Port O'Brien - I Woke Up Today

Min arbetsplats

Känner att jag måste börja ge er lite bilder härifrån Stockholm. Om ni är oroliga behöver ni inte vara det. Jag har det hur bra som helst just nu, förhållandevis. Ska köpa ny kamera snart men kom på att jag för tillfället faktiskt har mina pärons kamera att dokumentera med. Så mer bilder på G!


Stökigast på hela Hyper island, faktiskt. Snart ett besök på Ikeas skrivbordsavdelning.
Annars kan jag ju bara lägga dit min bilmatta med tillhörande bilar och vägskyltar. Inte så mysigt, men unikt.
Mina smurfar Harald och Sean hälsar och slickar er i örat.

Veckans uppgift - Heeere's Johnny!

Grupper om 4-5 personer fick mindre än 24 timmar på sig att göra en animation åt ett 10 sekunder långt ljudklipp från en känd film. Min grupp fick The Shining. Efter att ha grävt lite i min låda med "wtf"-idéer kom jag på något som inte hade något som helst att göra med klippet där Jack Nicholson slår en yxa genom väggen.

See for yourselves


Dagens inspiration

Reklamstudion Three Legged Legs från Santa Monica har gjort tre utsökta reklamfilmer för Sonys Vaio-datorer.

http://threeleggedlegs.com/repertoire/sony/?movie=2

Denna veckan

Skola: 09.00 - 00.30 (sista t-banan hem går 00.40 från Telefonplan)
Mat: Findus färdigrätt 2x om dagen (20 kr styck på Vivo) + 1 Bärry + lite frukt + choklad/kakor.
Fritid: 0 timmar (2 timmar om man räknar morgonsysslor som att duscha, borsta tänderna och bajsa).
Arbetsnarkoman-status: 9/10
Utbrändhetsrisk: Hög
Muskelminskningsrisk: Hög och påtaglig.
Gemenskaphetsfaktor: Helt okej
Tid till att tänka på dåliga/jobbiga saker i livet: 10 minuter om dagen
Kunskapsutveckling: Snabb
Underhållningsfaktor:
Hög


Jag dör

av skratt.












Min nya drog

För mig vad Jacky-pudding är för Lars Hallén.


Nära skjuter ingen Johan

Jag loggar in på min internetbank. 1 kr och 19 öre. Så mycket hade jag kvar på kontot efter att ha tagit ut hundra kronor för att kunna ta mig ut till Arlanda flygplats i morse. Om jag hade haft 1 kr och 20 öre mindre hade jag inte kunnat ta mig ut till mitt flyg i tid. Då hade många saker skitit sig. Riktigt jävla tajt.

Ny design!

Har inte blivit så myclet bloggande här på blomborg.blogg.se de senaste dagarna. Dels beror det på att jag haft fullt upp i skolan, och dels för att jag hellre bloggat på min andra blogg för att den varit snyggare. Men min käre granne till norrman har lärt mig - om inte mycket - åtminstone lite nytt om webbdesign här under eftermiddagen. Tillräckligt mycket för att jag skulle kunna designa om min blogg, och det var fan på tiden. Hade tanken att gå över till någon annan bloggplattform, men det känns så surt när man redan har hela arkivet samlat här på blogg.se. Så jag stannar.

Återstår en del finjusteringar, men vad tycker ni so far?

RSS 2.0