? (OBS! baselement i högtalarna är ett måste för att se denna film)

"Jag är mållös"

"Vad fan finns det att säga?"

"Hur jävla sjuka i huvudet är ni egentligen?"

"Puss på pungen"

"Jag vetefan om ni har tid att dricka öl. Ni ska fan göra långfilm på det här"

"Det bästa jag sett några ettor prestera under första året någonsin"


3 sekunders hahahahahahahahaha



Dagens nyupptäckter

Och alla kommer  till Rock Im Park! Wihoo!

Zox -
Goodnight


Rival Schools - Used For Glue


Pendulum - Fasten Your Seatbelts

Spelschemeplanering

image729

? - ett smakprov

image723
image724
image726
image727

Och där vaknar man dårå

Jag är helt förbi. Försöket att gå upp vid 16.00 gick tydligen inte så bra. KUKEN. Imorn bitti måste jag upp vid 8.

24 timmar i skolan!

Mission accomplished

Hej fucked up dygnsrytm

image722

Chrille är ute ur tävlingen

"Jag drömde om toast. Det är ju så jävla gött"

image720

Och då får man småskräp på magen
image721

Joppa, jag hade inte bangat just nu

image719

Lasse kör sina dagismorgonhälsningar med resten av gruppen och spelar MS Röj på Mickes Iphone.
Chrille grämer sig över sin hunger och rastar draken.
Micke hjälper Lasse med MS Röj.
Jag åt nyss upp en upphittad kexchoklad och sitter mest här och fiser.

Sömn hade inte suttit fel. men ICKE.

Om 1,5 timme har vi varit i skolan 24 timmar

Det luktar bara en sak i vårt projektrum just nu - ÄGGMÖK.

Det snackas bara om en sak - snusk

Det ritas bara en sak - penisar

Folk börjar snart anlända till skolan. Dom har sovit, men det har inte vi. Vi är trötta, hungriga och luktar illa.

Just nu exporterar vi den slutgiltiga versionen av filmen, and it's an EPIC.

Nu blir det armbrytning.

image716
image717
image718

O.M.G.

Beyond Good and Evil 2 is announced! Ett av förra generationens mest förbisedda och mest underskattade spel ska få en uppföljare. Lägg till det kommande och superlovande Prince of Persia och Ubisoft är spelindustrins just nu mest intressanta utvecklare.

image714

image715




Vad fyra grabbar gör i ett projektrum

57 idag.

Helt otippat hamnade jag sist. Men så räknades bara de som lät också. Alla vet att jag lägger lönnmördare.

image713

Sten Frisk spränger Tre Kronor i luften


Du bor ju inte bara i Malmö

Jossan, nu vet inte jag hur ofta du hänger på min blogg, men titta här! Du är liksom en kyl och en spis i Frankrike samtidigt som du är människa i Sverige.

image709

image710

No more, more to come

Igår var jag i lägenheten i Kalmar, kanske för sista gången i hela mitt liv. Tömde min garderob på alla saker jag samlat på mig under de tre år som familjen nu bott där. Fyllde två svarta sopsäckar med gamla kläder och annat skit som det var dags att släppa taget om. Massa minnen flög förbi och visst var det svårt att inte bli lite sentimental. På något sätt känner jag mig alltid så när jag återvänder till Kalmar. Jag fylls av en blandning av glädje och ångest. Glädje över alla vänner som bor kvar och över att staden är så himla fin, men också ångest över glada dagar som inte kommer åter och massa misslyckade utekvällar på Kalmars värdelösa uteställen.

Nu nalkas sommaren, och även om jag kommer ha min bas på Öland numera kommer jag troligtvis spendera den mesta av tiden med mina vänner i Kalmar. Ska bli skitkul. Förra lördagen gav en liten försmak. Tack allihop!

Tyvärr är mitt huvud fyllt av massa andra funderingar just nu. Massa ovisshet om framtiden, massa val som måse tas. Olika vägskäl, ovissa vägskäl. Saker jag måste släppa, saker jag måste komma underfund med och tro på. Insikter som jag hoppas kommer till mig utan alldeles för mycket lidande och ångest.

Världens bästa låt just nu

Death Cab For Cutie - Your New Twin Sized Bed

Bad things right now

Medan jag var i Frankrike blev min cykel snodd vid Karlshamns station. Kom tillbaka, klev av tåget, skulle cykla hem men den stod inte längre där. Igår slarvade jag bort min plånbok, på något sätt. Kanske har den åkt ut min kasse/mina byxor någonstans i skogen. Idag letade jag men fann inget av värde bland barr, mossa och myror. Inte gutt eftersom jag måste handla mat och ha pengar till bussen till Kalmar imorgon. Sedan är hela min kropp fylld av små och stora myggbett som kliar något ofantligt. Att springa runt halvnaken i skogen och akta sig för vassa grenar ger inte bara myggbett utan även sömnproblem. När jag igår skulle försöka slumra in kände jag en konstant känsla av grenar som knäcktes mot min kropp och i mina ögon. Precis som när känner strömmar och vågor i benen efter att ha surfat en hel dag, fast nu var det på ett väldigt dåligt sätt. Och känslan släppte inte heller. Efter ett tag började jag nästan känna mig psykiskt störd.

Gonatt önskar Team Älg

image708

Collioure - en fransk småstadsidyll

image706
image701
image703image702
image704
image707

Världens mäktigaste skatefilmsintro?

Så jävla vackert. Gåshud. Vattniga ögon.


Syrran, Amanda och Emma raggar på Per Sinding Larsen

HÄR

Boost

När man sprungit runt i skogen iklädd endast kallingar och linne i några timmar och frusit pungen av sig är man inte så munter. Men det finns ju alltid saker som gör en lite gladare, typ det här brevet som kom idag:

image700

Vet fortfarande inte hur jag ska göra till hösten, men alltid gött att få en bekräftelse på att man är duktig och att allt är möjligt om man bara vill och lägger manken till.




Att åka på en säng på ett flak efter en bil i skogen is the shit.

image699

Att sova på en säng i skogen is the shit.

image698

Karlshamn vs Elne

Utsikten från lägenheten i Karlshamn
image695

Utsikten från huset i Elne
image697

Frankrikes mat

Något av det absolut bästa med landet som arrangerade fotbolls-VM 1998 är maten.

Bakelser
image692

Frukost beståendes av baguetter med korv , ost och gurka och finfin yoghurt med äpple...och kaffe då
image693

Smårätter från den lokala slakatren....och en massa vin. EN MASSA VIN...och för typ 30 kronor flaskan. För en gångs skull va rötjutet väldans gott.
image694

Och nu är man hemma igen och äter havregrynsgröt.

Frankrikes hundar

Det finns många av dom. Många är hemlösa och ränner runt på gatorna. Många är övergödda.

Många är söta.
image689

Många vill bli kliade på magen
image690

Men gemensamt för dom alla är att dom bajsar precis överallt. Och deras ägare plockar aldrig någonsin upp det.

image691

Skogsmullar

Förberedelserna inför veckans filmande är i full gång. Idag fyllde vi Mickes släp med all utrustning, körde in i skogen och testsköt de inledande scenerna. Gick väl sådär. Kallt som fan, myggsvärmar, kottkastande och tveksamheter kring kameravinklar. Mycket som redan borde vara fixat och spikat känns i nuläget väldigt bajsnödigt. Efter en vecka i Frankrike börjar stressen återigen att fylla min kropp.

image687

Att mysa är inte direkt som att äta kattbajs

Det finns förmodligen inget bättre än att somna i någons famn och att vakna upp i någons famn, eller att någon somnar i ens famn och vaknar upp i ens famn, eller att somna i någons famn och att någon vaknar upp i ens famn, eller att någon somnar i ens famn och att man vaknar upp i någons famn.

Imorn blir det Frankrikeanalys.

Stress, bråk och en jävla massa packning

Helt enkelt som det brukar vara när familjen Blomborg ska ut och resa. Nu kör vi upp mot Stockholm. Imorgon bitti, eller närmare bestämt klockan 06.30, sätter vi oss på ett rostigt och risigt Ryan Air-plan och flyger ner till Girona i Spanien. Där väntar hyrbil och resa till vårt lilla hus i Frankrike. En veckas semester. Puss och kram på er alla.

Familjen Blomborgs nya medlem

Kanske, snart. Pysen heter han i allafall. 5-årig border collie som är hur mysgosig som helst.
image686

Pärlplattandet är igång

We give you Bubble Bobble
image685

GTA IV - Bankrånet

Meningen var att jag skulle gå och lägga mig vid 1-snåret. Var faktiskt rejält trött efter att ha suttit med mitt arbetsprov nr 2 i x antal timmar, men spelsuget gav sig till känna.

Klarade precis GTA IV's hittills bästa uppdrag.

Jag och tre irländare sätter oss i en bil på väg mot Manhattan, eller närmare bestämt en bank. Vi drar på oss rånarluvorna, springer in och gör det klart för personalen och besökarna att dom gör bäst i att sammarbeta. Men alltid finns det någon som ska spela hjälte. Denna gången är det en före detta rugby-spelare. Precis efter att sprängladdningarna är monterade drar han fram en pistol och dödar en av Irländarna. Snabbt får han en kollektiv salva i bröstkorgen av oss andra tre. Valvet sprängs upp, larmet går. Jag springer ner och hämtar så mycket pengarna jag hinner och kan få med mig.

Nu anländer polisen, med bilar, SWAT-team och helikoptrar. En hysteriskt intensiv flykt tar vid genom New Yorks nedklottrade bakgator. Jag och mina två kompanjoner tar skydd, ger varandra eldunderstöd, avancerar. Med välriktade skottsalvor och kastade granater lämnar vi ett brinnande inferno av svarta bilvrak och döda kroppar bakom oss. Helikoptern hittar oss. Vi lyckas undvika dess kulsprutseld. Vi flyr ner i tunnelbanan. Ännu mer motstånd. Skottsalvorna yr upp en dimma av pulveriserad betong och söndersmulade kakelplattor. Ner på tunnelbanerälsen. Sicksackar mellan ankommande och avgående tåg. SWAT-styrkorna är oss fortfarande hack i häl. Skotten yr över mitt huvud. Vi hittar en nödutgång. Kommer upp till gatan igen. Polisen väntar oss. Pang pang. Tre poliser faller. Lyckas få in alla gruppmedlemmar i en svart familjebil. 5 av 6 stjärnor, dvs nästan fullt polispådrag. Polisbilar överallt. Handsvetten frodas och adrenalinet pumpar. Gäller att hålla tungan rätt i mun. Kommer upp på bron, måste ta oss andra sidan. Vägblock efter vägblock pressar jag mig igenom. Bilen börjar ryka. Snart är det kört. En jakt tar vid som säkert pågår i en kvart. Efter ytterligare några krockar börjar bilen att brinna. Hoppar ut. Skjuter ner två poliser. Tar deras polisbil. Ytterligare 10 minuter av intensiv jakt.

Så till slut, efter kanske 5 uppdragsförsök, är det över. Lyckas komma utanför polisradarn. Lyckas skaka av mig alla stjärnor. Bilen ser ut som ett helvete. Men hem rullar den och jag släpper av mina Irländska vapenbröder.
250 000 dollar blir min beskärda andel. Jag är en rik ryss i kavaj, skjorta och röd slips.

Det är dessa intensiva och komplexa uppdrag jag saknat i GTA IV. Mer av den varan fram till slutet, tack!

Nej du Shant, nu är du fan ute och cyklar

Shant är snubben i mitten. En skum frisör som bodde i grannarnas kollektiv i London. Gillade aldrig honom.

image684

Svanar

Brun och sliten svan
image679

Vit och ståtlig svan
image680

Blond och stekig svan
image682

Glassbåt på glassbåten

2 kulor, massa mjukglass, en gräddbulle och massa sås och strössel. Så firar man säsongsinvigningen av Glassbåten. Nu mår inte min mage särskilt bra och jag känner typ att jag måste ut och springa ikväll. Am I turning into my sister?

image677

Ståpäls och hakan vid golvet

Parkourakrobatik i stilistiska framtidsmiljöer med en revolutionerande känsla av att verkligen styra en mänsklig karaktär.

Årets just nu mest lovande spel kommer från Sverige.

Dice ger oss Mirror's Edge.

Sol sol sol

Stek med filmteamet på cafééét med världens största tjurkärring
image674

Lurviga ben på gräset i parken i solen
image675

Fartyk
image676

Dagens musiktips (080506)

Het kandidat till årets bästa skiva so far.

British Sea Power -
Lights Out For Darker Skies


British Sea Power - Atom


Bristish Sea Power -
Down On The Ground




Man vet att det är en dålig dag när man

- knappt kommer upp ur sängen.
- har idétorka till ett viktigt projekt.
- måste jobba med folk man inte vill jobba med.
- har en bad hair day och måste ha mössa även fast man inte vill.
- funderat på att laga lax men allt går åt helvete

förklaring: Köper paprika på City Gross. Ska cykla över vägen. Påsen åker in i framhjulet. Det går hål på påsen. Paprikan åker ut. Jag cyklar över paprikan med bakhjulet. MOS! Kommer hem till Fridhem. Går ner till Turklivs för att köpa paprika. Alla grönsaker finns utan paprikan, den är slut.

Ibland talar livet ett tydligt språk. Idag sa det till mig att jag inte skulle laga lax. Nu står gröten på spisen istället.

Ramne = Ramnar

Japp så är det. Ramnes nya namn är Ramnar. Lägg det på minnet kära vänner. R A M N A R.

image673


En fin dag

Den nyttiga dagen har det varit, om man bortser från allt godis jag vräkt i mig. Men hey, halva godispåsen va ju kvar från igår och då fanns det bara en sak att göra. Jag och Linus har nog varit flitigast på hela Fridhem - jag menar, hur många har gymmat och servat/tvättat cyklarna denna dag? Och vädret - ojoj! Oavsett hur många mörka moln det fanns på himlen stod solen alltid orörd på himlen. Sola på kullen på innegården i bara shorts och t-shirt är awesome.

AWESOME är även GTA IV. Majoriteten av uppdragen so far är tyvärr inte lika bra som resten av spelet och visst finns en känsla av "det här har jag sett förut", men när allt klaffar är detta helt klart VÄRLDENS BÄSTA SPEL. Jag menar - pricka föraren i en polishelikopter med ett headshot så att helikoptern kraschar ner i vattnet en meter från plattformen där man står. Spelmagi på högsta nivå.

Kanske borde man ta upp sitt musikskapande igen. Satt här och lyssnade igenom mina gamla Fruity Loops-låtar jag gjorde tidigt i gymnasiet. Cederholm blev överraskad och jag likaså. Hade faktiskt glömt hur grymma och trallvänliga en del av synthslingorna är. Potential, helt klart.

Har idag även hunnit med att designa en logga för min påhittade tv-kanal. Blev väldigt bra tycker jag.

image672

Och rätt svar är...

...en lem från en av vikingarna som nudade i stadsparkens fontän på Valborg.

image669

Grattis Sofia! Här har du din vinst: Världens gladaste hatt!

image670

Valborg 08 - Fotomania

image645
image660image648
image659
image662
image651
image652
image661
image653
image654
image655
image656
image657
image658
image664
image665
image666
image667
image668

Tävling: Gissa bilden

Vad är detta kära läsare?

image643

Den som gissar rätt/ kommer närmast får någon slags present här på bloggen ikväll.

Och tillsammans med vinnaren presenteras givetvis även det rätta svaret.

GTA IV - Vykortsvackert

Jag blir bara mer och mer förvånad över hur snyggt och atmosfäriskt GTA IV faktiskt är.

image639
image640
image641

GTA IV - fylla

Igår var jag full mest hela dagen (mer om det senare) och idag är jag ganska bakis. Men det hindrar inte mig från att vara full i Liberty City. Var precis och drack lite väl mycket med min kusin Roman Belic på en lokal pub. När vi kom ut på gatan var vi så fulla att vi inte kunde hålla balansen. Jag försökte springa men det gick inte så bra och jag snubblade över Roman gång på gång. Sedan var jag dum nog att sätta mig bakom ratten. Världen runt omkring snurrade som aldrig förr, men jag var tvungen att köra hem och lämna av min kära kusin. Fram kom jag till slut men på vägen råkade köra över ett antal forgängare och kvadda en del bilar. Sedan fick jag för mig att ta ett nattdopp. Med Manhattans tindrande skyskrapor speglandes i vattenytan var det omöjligt att inte vilja hoppa i plurret. Jag simmade lite väl långt och polisen kom och körde över mig med sin båt. Nu har jag vaknat upp på sjukhuset och har en lätt huvudvärk. Tror nog jag ska gå och höra en korv och ta en morgonpromenad i den närliggande parken.

Att vara full i GTA IV är nästan lika kul som att vara full i verkligheten.

RSS 2.0