tap water for the win!

I've always though buying bottled water is one of the most unnecessary and worst things you can do, as long as you're not in some dirty town in Asia where you can't know weather the water is clean or not.
This video below perfectly describes why you shouldn't buy bottled water. If you're interested in how buying a bottle of water affects the world your living in, or if you just like to gain more knowledge of your importance as a consumer - I suggest you watch it.

Enjoy!


Kommentarer
Postat av: Lars Hallén

Det är jättebra att se sådana här grejer lite då och då så att man blir varse ekorrhjulet. Flaskvatten är ju egentligen inget annat än en symbol för systemet vi lever i.



24 April ska Orionteatern hålla en 5 timmar lång debatt om hur man kan leva utan tillväxten, och marknadsekonomin. En sådan diskussion är egentligen den enda möjliga vägen för en hållbar framtid. Redan på 1930-talet insåg man att marknadsekonomin skulle haverera, och redan då byggde man nya system som t.ex. en "teknokrati" som är uppbyggd på energikvoter.



En annan sak man kan gör är att rösta rätt i kommande val. Rätt är att inte stödja näringslivets marionetter – alliansen. Riktigt bra artiklar om varifrån pengar i politiken kommer finns att finna i bland annat tidningen Tvärdrag, om den svenska hjärntvätten.



Bhutan, ett land i anslutning till Indien har avskaffat tillväxten. Hur man avskaffar något sådant är svårt att förstå, men jag tror det handlar väldigt mycket om lokalproduktion, de har nämligen väldigt lite export och import. Istället för att mäta sitt lands välstånd i BNP(Brutto National Produkt), som resten av världen gör, och som är ett mått som bara mäter ekonomiskt välstånd, så mäter Bhutan sitt välstånd i BNL(Brutto National Lycka).



Ett annat land som är väldigt framåtskridande rent socialvetenskapligt är Costa Rica som avskaffat sin armé. Home, vår allas favoritfilm om miljöpåverkan tar upp detta. Sverige som de senaste åren ökat sin vapenexport med 400% och som dessutom börjat skicka soldater till t.ex. Afghanistan(kanske på grund av vapenexporten... who knows) jobbar alltså åt andra hållet. Vi brukar värdesätta oss för att handla politiskt neutralt, men neutrala är vi verkligen inte av samma anledningen. Vapenindustrin i Sverige = näringslivet.



Så vad kan man göra? Jo, läsa på om tillväxten, marknadsekonomin, vapenindustrin och rösta grönt i kommande val.

2010-04-04 @ 09:10:52
URL: http://blogg.larshallen.com
Postat av: Magdalena

WHAT YOU MEAN SOME DIRTY TOWN IN ASIA?! :D



Vad kul att hitta din blogg! Jag visste inte att du hade fixat en eller att den var sa aktiv. Nu ligger den iaf i min rss-feed, gottigt!

2010-04-06 @ 11:25:31
URL: http://praktikishanghai.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0