Slipknot - People = Shit

Introt till Disasterpieces-konserten är en av de hårdaste låtar jag någonsin hört. En låt jag lyssnar på när jag vill få ut mina agressioner. En låt som ständigt ger mig hundraprocentig gåshud. En låt jag lyssnar på när jag är arg på kunderna som ringer till mig på jobbet. Kunder = Shit

Barndomsminnen #2: Snoppmätartävling

Ni tjejer kanske bara tror att detta är en skröna, precis som att killar skulle grupprunka i omklädningsrummet efter gympan. Men snoppmätartävlingar förekom faktiskt, åtminstone på Rällaskolan och på fritiden. Det var i det där stadiet då vi pojkar trodde vi blivit män, då våran käraste vän inte skulle kallas snopp utan mer manliga namn som kuk. Givetvis spanade precis alla killar in varandras kroppar i duscharna men det var sällan man verkligen radade upp och mätte, om det ens hände. Det var iallafall någon gång under denna era -i femman eller sexan - som jag och Olle Peterson mätte våra käraste ägodelar i ett tält på min trädgård. Jag tror vi var oerhört influerade av en sång från Heeman Hunters(ni vet bandet i Ungdomsserien Bert) som just hette Snoppmätartävling. Vem av oss som egentligen hade störst rådde det givetvis skilda meningar om, men jag minns att min syrra kom på oss mitt under diskussionen.

Stora Rör

Förrförra veckan (shit vad tiden går fort!) åkte jag, Bratten och Daniel Jansson ner till ett av mina absoluta favoritställen på Öland - Stora Rör. När jag längtar efter svensk sommar och tänker tillbaka på mina år på Öland är det oftast denna idylliska sommarstugeort som rör sig i mitt huvud. Hit åkte man alltid och badade kvällsdopp som liten. När solen var påväg ner, när man hoppade ner i det varma vattnet, när man låg kvar på botten och betraktade solens sista solstrålar brytas mot den lugna vattenytan - då var livet som bäst, som mest fridfullt.

Förrförra veckan blev det inget bad, men däremot en av sommarens hittills mysigaste och mest somriga kvällar. Vi killar hittade en dunge, drack kaffe, åt gifflar, spelade gitarr och njöt av en makalös solnedgång. I fjärran, från hamnpuben, hördes ett coverband spela franskdoftande melodier. I luften fanns den där säregna tallskogsdoften, sommardoften. Vi killar kunde inte annat göra än att njuta av livet. Det var en underbar kväll.

image96
image97
image98
image99
image100

Simpsons: The Movie

Precis som väntat var Simpsons-filmen riktigt bra och underhållande. Det bästa med tv-serien är det ständiga flödet av satir och filmen är absolut inget undantag. Film, musik och spelparaleller(Resident Evil 4 och GTA!) avlöste varandra i en hiskelig fart och både Mike Tyson, Arnold Schwarzenegger, Tom Hanks och Green Day medverkade på sina hörn. Rent estetiskt var filmen väldigt tilltalande och välgjord och mer noggrant tecknad än serien. Kändes även kul med lite 3D-effekter ala Futurama. Polarna hade velat ha en tecknad stil som var mer trogen den i tv-serien men själv tycker jag bara det var kul med förnyelse. Precis som väntat var filmen på sina håll hysteriskt rolig och handlingen var precis så klockren och skruvad som jag hade hoppats. I en fullsatt biosalong var det ändå vårat gäng som absolut skrattade mest och högst (jag antar att Kalmariter är ett tråkigare folkslag än resten av Sveriges befolkning).

Jag lyckades - precis som utlovat - hålla mig för Spiderpig-skämtet men roades annars av den söta och harmlösa grisen. Hade också velat ha en sådan såvida den inte bajsade så pass mycket att Kalmar var tvunget att avskärmas från omvärlden och utrotas.

Käften!

Då ska man snart iväg och se Simpsons-filmen. Förväntningarna är såklart höga och jag hoppas på många skratt. Men en sak stör mig så in i helvete. ALLA går runt och drar det där jävla Spiderpig-skämtet. Jag har inte ens sett klippet, reklamen eller vafan det är för något, men folk drar skämtet vart jag än går och de överdriver komiken i det hela något oerhört. Som att det vore det roligaste dom överhuvudtaget sett, NÅGONSIN! Jag tycker synd om dessa människor. När dessa människor skrattar åt detta skämtet i biosalongen tänker jag sitta tyst och blänga argsint.

image95

Barndomsminnen #1: Mumindalen

Barndomen är en intressant tid, en förgången tid där allting var nytt, där allting var spännande. Jag startar nu en ny sektion där jag tänker berätta om minnen jag har från denna era. Det kan handla om i stort sett vad som helst - från utforskarrundor jag och polarna hade i skogen, skumma saker man gjorde och lekar man lekte till små fragment jag har kvar och all kultur jag insöp.
Barnprogram man växte upp med som liten kommer alltid vara ett återkommande och älskvärt ämne, så därför tänkte jag börja med att berätta om ett av de barnprogram som betytt allra mest för mig - nämligen Mumindalen (och då menar jag inte vuxenfilmen med samma namn...om den nu finns).

image91image92

Vi 80- och 90-talister klagar alltid på hur pass dåliga dagens barnprogram har blivit, och jag kan bara instämma. Och jag tror inte det beror på mitt åldrande, utan pga att dagens barnprogram inte har den där magin och fantasirikedomen som de hade förr. Mumindalen var kanske det barnprogram där magin och mystiken var som störst.

Frågan är om något annat barnprogram haft lika färgstarka karaktärer. Jag kommer aldrig glömma den godhjärtade muminfamiljen, den kloke ensamvargen snusmumriken, den ettrigarödtotten Lilla My eller den lömska hårbollen Sniff. Samtidigt som de levde ett harmoniskt och spännande liv i sin fridfulla dal, i sitt båa, siloformade hus så fanns äventyr och faror alltid runt hörnet. Det var just det som gjorde serien så speciell - den var lite mer vuxen, lite mer vågad och framförallt otroligt mycket mer skrämmande än alla konkurrenter. Mumindalen var sagomys blandat med skräck.

image93

Mumintrollen gav sig ut på resor och upptäcksfärder som både var otroligt fängslande men samtidigt så läskiga att jag ibland fick gömma mitt fräkniga ansikte i soffkudden. Spökskepp, osynliga flickor, häxor, levande skogar och hattifnattar var bara några av de mystiska saker som Muminfamiljen stötte på. Men värst av de alla var ändå Isfrun och Mårran. Isfrun var den vackraste varelsen i hela Mumindalen, men endast en blick in i hennes lockande ögon förvandlade åskådaren till is. Mårran kan mycket väl vara den mest skrämmande sagokaraktär som någonsin skapats. Med ett mårrande ljud gled hon långsamt fram över dalens slätter och satte Muminfamiljen i skräck. Hon var en ensam varelse som egentligen inte ville något illa, men allt hon vidrörde förvandlades till is. Hennes stirrande ögon och mårrande läte kommer alltid vara något av det mest skrämmande från min barndom.

image89

Mumindalen ter sig nu i efterhand som något mycket djupare än vad man som liten kunde inse. Det är en skildring av vuxna i en tecknad skrud om massa vardagliga saker som rädsla, ensamhet och kärlek - saker som man som liten inte riktigt förstod sig på. Så mycket mer djupbottnat än Disneys klischéartade drömbilder.


Vill ha!

Nu när jag börjar plugga i Karlshamn är det krav på bärbar dator. Efter att ha suttit och lekt med Brattens MacBook är jag övertygad om att det är en sådan jag kommer införskaffa inom en snar framtid. Lars Hallén har hela tiden förespråkat Mac men det är först nu det gått upp för mig. MacBook är ju helt enkelt bäst. Om den bara inte hade varit så satans dyr. Hoppas att farsan är snäll nog att sponsra lite, han som ändå är så mån om att jag börjar plugga. Ska fråga.

image82


Sammanfattning

Då var jag hemma från Emmabodafestivalen. Nyduschad och utvilad men fylld med spår från de småländska skogarna. För det första är kroppen klädd med små irriterande myggbett som kliar nått in i helvete. För det andra känns kroppen och framför allt magen ganska sliten. Att supa fyra dagar i rad ger väl något slags behov av alkohol antar jag. Det känns som om min mage ropar efter öl eller vitt vin, men det ska den fan inte få, åtminstone inte förrän nästa helg. Annars skötte den sig hyffsat bra under festivalen. Förutom ogästvänliga gaser höll den sig faktiskt till tredje dagen innan den ville tömma. Och för första gången i min festivalhistoria slapp jag gå på en bajamaja. Ebbas café och simhallen blev istället tillflyktsorterna när det tryckte på.

image83
image84
image88

Årets bästa konserter:

1. Dinosaur Jr
2. Spiritualized
3. Billie The Vision & The Dancers
4. Welle: Erdball
5. Ida Maria
6. Timo Räisänen
7. Miss Li
8. Familjen
9. 120 Days
10.
Kristian Anttila

Årets roligaste incident:
En av Brattens syrras kompisar skulle på kvällen gå in på en bajamaja för att runka, men råkade decka och vaknade först 6 timmar senare.

Årets sms:

"Hmm. Väntar på att hon ska pissa. Hon är weird men gutt som satan. Söt som satan. Tackhej."

Årets utdelning:
3 - 2 - 2

Årets besvikelser:
- Krånglet med ljudet på många av konserterna.
- Shout Out Louds blev både försenade, körde ett oförskämt kort framträdande och hade strul med ljudet.
- Vart var det härliga danstältet från 2006?

image85
image86
image87

Alla kompisar som vill leka får ursäkta. Ikväll känner jag bara för att vara ensam och slappa något enormt - Spela Kingdom Hearts 2, kolla Friday Night Lights och äta choklad. Så det så!


Festival igen

Då vill jag bara meddela alla läsare om att jag idag åker till Emmabodafestivalen (aka Rassle) och kommer inte hem förrän lördag natt. Vädret ser ju inte särskilt lovande ut, men jag är åtminstone bättre förberedd än på årets Roskilde, och eftersom INGET kan bli värre än Roskilde så blir Rassle lätt som en plätt. Hoppas bara att mitt, Brattens och Joppas ÖB-tält är vattentätt och att det finns tillräckligt med plats åt oss alla. Detta ska enligt rykte bli den absolut sista festivalen i de småländska skogarna, så därför känns det extra roligt och speciellt att åka dit. Puss och gos på er alla!

Dessa sniglar till kunder

Fan vad grinig jag är på mitt jobb just nu, eller snarare på alla dryga personer som ringer till mig. Visst, det är inte lätt att bli gammal, men att dra ett utlägg på 5 minuter när man egentligen bara behöver fråga: "Har mitt recept kommit in?"...det är INTE okej.

De finns vissa dagar då nästan alla kunder som ringer är på detta sättet, till och med dom som har hälsan i behåll. Dom vill att jag ska lösa massa komplicerade och evighetslånga problem. Dom väljer fel val i telefonsvaret vilket gör att jag måste koppla dom vidare till någon som kan hjälpa till med ärendet. Dom vill framföra klagomål och be om att få komma fram till sitt lokala apotek. Jag försöker simulera en trevlighet, försöker hålla den bubblande ilskan inombords när jag i själva verket bara vill lägga på luren, logga ärendet som: Lösning finns ej, och gå vidare med nästa samtal.
 
Jag har en teori om att det där har att göra med vilken dator jag sätter mig vid. Vid vissa datorer tycks samtalen vara ljuvliga och korta, precis som det ska vara, men idag måste jag valt en dator som var förprogramerad med samtal från helvetet. 

...Detta är en av många dagar jag hatar mitt jobb.

Dessa tisdagsnätter

Nej nu får det fan vara nog! Detta var den tredje tisdagsnatten i rad jag inte kunde somna. Jag ligger vaken, är pigg som om jag hade svept 3 Red Bull och tänker alldeles för mycket. Jag gäspar men kan inte koppla av. Känner mig hungrig, kissnödig, men orkar inte göra något av det. När jag legat där i 2-3 timmar utan att somna in får jag ta till speciella metoder för att lyckas.


En gigantisk kvinna

Det finns en kvinna här på Apotekets kundcentrum som är så oerhört fet. Alltså då menar jag inte lite överviktig utan helt sinnesjukt gigantisk. Att hon skulle få plats i stolen som jag nu sitter i har jag svårt att tro. Antingen tar hon bort armstöden så att skinkorna kan sjunka ner på vardera sida om stolen eller så fastnar stolen runt henns rumpa så att hon blir tvungen att vandra runt med den hela dagen. Inte ens min Londonkompis Petter - som älskar stora kvinnor - hade tyckt att detta är okej. En sak jag alltid undrat: Hur gör dessa kolosser när dom ska gå på toa? Efterarbetet måste vara oerhört komplicerat.

Rickes fylla efter Strand

Om ni vill se hur full Ricke var efter gårdagens Strand kan ni kolla här

Fyllekväll på Strand

image80

Igår var jag och polarna återigen på sommarens bästa utesälle - Strand i Borgholm. Det blev tillslut en riktigt bra och otroligt underhållande festkväll. Här är gårdagens tokigheter i punktform:

- Precis som min mage skrev på min blogg förra veckan ställde den ironiskt nog till med ett riktigt helvete igår. Efter att jag slukat en Capricciosa hemma hos Joppas mormor bubblade det till ordentligt och sedan brakade helvetet löst. Efter några rundor på skithuset vågade jag dock ta upp drickandet igen. Därefter höll magen faktiskt käft och skötte sig riktigt bra.  

- Om Lars nu är säker på att han och jag inte gav varandra tunga på studenten så blev Ricke igår isåfall den första killen jag någonsin hånglat med. Visst gav jag Eric lite tunga på studenten, men det var inget riktigt hångel. Lite senare på kvällen hånglade jag även med Bratten:

Bratten
- Asså...Fan Johan, vi måste hångla. Vi gör det nu då.
...hångel hångel
Jag - Fan Bratten, du hånglar ju lika snabbt som ladyboyen jag hånglade upp i Thailand. 

- Jag, Joppa och Ramne satte oss i Joppas bil för att dricka lite mer vin. När vi suttit där i ca 10 minuter kommer tre tjejer som sätter sig och kissar i rabatten framför bilen. Efter att ha gjort ett litet gliphål i den immiga framrutan satte jag handen på bilens tuta. Tjejerna gav ifrån sig ett högljutt skrik, avbröt det de höll på med och dunstade snabbt från platsen.

image79
Ramne faller offer för svinet

- När vi efter Strand skulle gå hem till Joppas mormor slog fyllan till ordentligt för Ricke som hade blivit bjuden på massa gratisdrinkar hela kvällen. Faktum är att varken jag eller någon av de andra killarna någonsin sett pojkstackarn lika redlöst berusad. Detta är några av sakerna han gjorde:

-Hånglade med både mig, Bratten och Linåker inom loppen av två minuter.
-Hoppsparkade en Preem-skylt och var nära att stuka foten i landningen
- Satte sig i en vattenpöl
- Lade sig på ett par kundvagnar utanför Hemköp
- Skulle utan anledning ta ut 200 kr ur bankautomaten men råkade ta ut 500 istället.
- Snubblade på Brattens luftmadrass och landade med huvudet i ett nattduksbord.
- Lade tre mackor på varandra varpå han tog smör med pekfingret och kletade på mackorna.
- Fyllde en macka med sjukt mycket räkost varpå han hällde på så mycket chokladsås att räkosten inte syntes.  Därefter sa han: "Oh, titta vad god".
- Skickade ett ursäkts-sms till till någon Birgitta Wallén, ett sms som egentligen var menat för Joppas syster Sara,   men Joppa gav Ricke fel nummer avsiktligt.

Kort och gott en sjukt rolig festkväll

image78
image77


Fylletankar #1

Det känns som det är dags att börja fylla bloggen med fylleinlägg. Det kommer förmodligen bli ganska pinsamt för mig men samtidigt otroligt underhållande för er läsare. Efter lite whiskey, lite gin, några öl och lite vin finns det alltid massa tankar och känslor som snurrar i huvudet. Just nu längtar jag mest efter att sova och gå på Strand imornkväll. Men innan jag faller in i REM-sömnen måste jag bara lätta mitt hjärta och säga att Malin Myrhage (bartendern på km) är sjukt söt. Äkta flickvänsmaterial, åtminstone utseendemässigt. Vad vet jag? Det intellektuella kanske är likvärdigt med en fiskmås. Det roliga är att vi träffades via min barndomsvän Johan Haavikko redan när jag gick i sjuan och hon gick i sexan, men har sedan dess aldrig talats vid. Men ikväll frågade jag om det var hon som var hon, och det var det. Eric säger dock att hon har pojkvän

Syskonkärlek

Jag sitter i tv-rummet och äter köttfärssås för andra dagen i rad. Min syster Jonna donar i köket:

Jonna:
Men vafan, måste du alltid ta in mjölken till tvn?
Jag: Jag har ingen mjölk här. Du vet ju att den är slut.
Jonna: Jaha? Men hur jävla svårt ska det vara att gå ner och handla då?
Jag: Jag har inget behov av mjölk, du får gärna gå ner och köpa det om du behöver.
Jonna: Nae fyfan. Du har ju mammas Konsumkort.
Jag: Ja, men säg till om du vill låna det.
Jonna: Så jävla lat. Du hade ju hela gårdagen på dig.
Jag: Jag träffade ju Ida, sen lagade jag mat och sen var jag i Stora Rör.
Jonna: Men vafan, det är ju skitigt i diskmaskinen! Varför sätter du inte in för?
Jag: Jag tömde och satte in igår! Ska du säga förresten, du som aldrig sätter in!
Jonna: Men vafan jag hängde upp tvättten igår!
Jag: Gå till menskliniken eller nått.
Jonna: Ja...

Det behövs fler män ute på apoteken

Man måste bara älska personer som har humor. Speciellt när de jobbar i ett manodepressivt företag som Apoteket AB.

Jag ringer fram till apoteket Knekten i Jönköping för att koppla fram en förskrivare när en manlig apotekare svarar:

Apotekaren: Knekten
Jag: Tjena, Johan på kundcentrum här. Kan jag koppla fram en förskrivare?
Apotekaren: Nej
...tystnad
Jag: Okej?
Apotekaren: Jo, men det e klart du kan!

Farväl

"Du kommer alltid vara en jättebra kille för mig, men nu måste jag gå vidare.
Ta hand om dig."

Och med dom avslutande orden ringandes i huvudet är det även dags för mig att försöka gå vidare.

Sommarens första minigolf

Igårkväll gick sommarens första minigolfrunda av stapeln på Talluddens camping i Färjestaden. Vi valde att spela fantasigolfen. Något som jag hade förutfattade meningar om visade sig vara otroligt underhållande. Att banornas mattor var oerhört ojämna vägdes upp av farliga vattenhål, bunkrar och uppkäftiga hinder. Det var helt enkelt en mer variationsrik upplevelse än hederlig minigolf.

image69
image76

Jag, Joppa, Bratten och Ramne tävlade om en glass i en kamp som blev stenhård. Till skillnad från de andra valde jag att spela med barnklubba( Nej, det var inte för att  vuxenklubborna var 15 kr dyrare, utan för att barnklubban kändes skönare). Efter hälften av alla 16 banor låg jag faktiskt i ledningen, men på fjärde banan från slutet gick allt åt helvete. Det hade blivit riktigt kallt i luften, jag hade tappat koncentrationen och fick inte i bollen förrän på tionde putten. Jag utbrast i ett avgrundsvrål så ångestfyllt att självaste King Kong måste fått komplex. Joppa spelade upp sig rejält mot slutet och lyckades kamma hem förstaplatsen och en glass som efter övervägande och dispans blev till en Festis. Ramne kom trea, trots spelets ända spik. Bratten kom sist. Hade kanske gått bättre om han inte pratade så mycket i mobilen.

image71

En sommar är inte komplett utan minst en runda minigolf. Nu är sommaren lite mer komplett än tidigare.

image72
image73
image75
image74




Fy dig Idol-Danny!

Vad i helvete tänkte Idol-Danny med? Om det var denna video som fick Idoljurryn att våga satsa på pojkstackarn kan det vara den största skandalen i Sveriges musikhistoria. När han 18 sekunder in i videon är så übergay att han ser ut som Kajsa Berqvist vill jag bara krypa ner och spy av pinsamhet. Danny - Skämmes ta mig fan!

image68
Eller inte

Utblås-bilder från Köpenhamn

Innan jag anlände till Roskidlefestivalen var jag,Ricke, Eric och Bratten på en liten bilsemester till Köpenhamn.
Ni kan ju tänka er vilket flum och skitsnack det var om kvällarna. Sista kvällen - då vi var som mest flummiga - tog vi utblås-bilder (man blåser ut luft genom munnen så hårt att läpparna fladdrar) som hade passat in i vilken skräckfilm som helst. Mina vänner, härmed bjuder jag er på första omgången.

Tänkte vi kunde ha en liten omröstning. Vem är egentligen fulast?

image64
Jag

image67
Ricke

image65
Eric

image66
Bratten

Den magiska himlen

Idag när jag och Eric låg i slottsparken och blickade upp mot himlen blev jag påmind om när jag och min far brukade göra samma sak. Vi betraktade molnen och jag - som inte ens lärt mig gå - fantiserade troligtvis om djur, traktorer och andra ting som de fluffiga kuddarna på den blåa duken kunde tänkas föreställa.

På vintrarna - då jag kanske var fem år fyllda - brukade jag och mor ta kälken ut på det Öländska alvaret. Iklädd en mörkblå overall låg jag i min mors armar. Vi betraktade den uppslukande stjärnhimlen, försökte tyda stjärntecken och önskade tonvis med hemliga saker för varje nytt stjärnfall. Det kändes tryggt och spännande.

I våras - innan jag stack till London - gjorde jag och Sofia ett försök till att titta på stjärnorna. Vi lade oss på en filt längst ut på Ängö och sjönk in i tystnaden, men den magiska himlen uteblev, mycket tack vare ett grötigt dis och Kalmars alla lampor.

Jag har sagt det varje sommar i snart fem år, men i år - i slutet av augusti - då ska det fan bli av. Vi (jag + mina kompisar) ska åka över till Ölands östra sida. Här hittar vi en finkornig sandstrand, gör upp en lägereld, kryper ner i våra sovsäckar, lägger oss i en cirkel runt elden, njuter av tystnaden (hur nu det ska gå till?) och betraktar en stjärnhimmel utan dess like. På sommarlovet mellan nian och ettan gjorde jag exakt detta med några tjejkompisar, och det var tveklöst något av det mäktigaste jag varit med om. Långt bort från stadens lysande aura var himlen mer vit än svart. Jag kände mig liten och uppslukad. De existensiella frågorna duggade tätt.

Jag måste tillbaka.

image60

image61



Tjejer - en trafikfara

När David Saur och jag körde hem från jobbet i måndags hände en ytterst pinsam sak.
Vi såg en tillsynes riktigt snygg blondin spatsera på vänster sida av vägen. Vi minskade farten, cruisade förbi och vände oss om för att få bättre utsikt. Hon såg att vi tittade, utan tvivel. När David sedan vred tillbaka huvudet för hålla koll på det han egentligen skulle hålla koll på - vägen - så höll han på att köra in i en stolpe. Vi skämdes. Tjejen å andra sidan log förmodligen ett brett och stolt bimboleende för att hon - endast med sitt utseende - nästan fått två grabbar att kvadda en Saab.

image59
Stabil är han bakom ratten, den där David

Jag gråter

American Funniest Home Videos är tveklöst det roligaste som går på tv. Idag, precis som ett flertal gånger tidigare, skrattade jag så mycket att jag började gråta. Höjdpunkten var en liten kille som kom hem till sin mamma med något vitt i ansiktet.

Mamman - Men vad har du gjort?
Pojken - En fågel bajsade mig i ansiktet

Och där stod han, helt nollställd och med en fågelbajs stor som en koblaja mitt mellan ögonen. BULLSEYE!

Jag låg verkligen dubbelvikt i tv-soffan och tårarna forsade längs mina kinder. Det kändes precis som när man var liten och kunde börja skratta hysteriskt åt precis vad som helst. Jag saknar dessa glada dagar. Dessa sjuka och speciella skrattanfall är idag otroligt mycket mer sällsynta, tyvärr.

image58

Palla förspelet

En kär vän till mig hade lite mys med sin flickvän på morgonkvisten. Han pillade lite på henne och hon skulle börja pilla lite på honom. Men killen var sjukt sugen på att ligga så han var rak på sak:

- Alla som vill knulla räcker upp en hand.


Angels And Airwaves har något stort på gång

Nya albumet I-Empire landar i höst och den nysläppta teasern på hemsidan ger mig gåshud.

image57
Den forna Blink 182-medlemmen Tom Delonge (andra från höger) och hans band Angels & Airwaves

Jag gillar inte min ägare

Igår drog Johan över till Öland, till Mannes sommarstuga som tydligen ska vara den bästa stugan ever. Johan verkar haft en otroligt härlig kväll med tanke på hur jag fick jobba. Skratten och diskussionerna duggade tätt. Johan var tydligen väldigt hungrig, för shit vad massa mat han tryckte i sig. Han gav mig grillat kött, hemmagjort potatissallad, chilinötter och chips med alldeles för mycket dipp. Jag hann inte med att smälta allt. Idag mår jag inte bra. Jag är ångestfylld, uppsvälld och bullrig. Jag försöker återhämta mig från skiten han tryckte i mig går, men det går inte så bra. Dessutom verkar killen ha en hel del att tänka på/reda ut i livet just nu. Och om jag hörde rätt igår så ska den jäveln dricka stora mängder alkohol i helgen. Jag ska se till att ställa till ett helvete för honom.

/ Johans mage

Där satt den!

Så kom äntligen dagen, den första riktiga sommardagen på kanske en månad. Det var park, det var fotboll, det var sol, det var höga skratt, det var glass, det var barfota och det var jag, Manne, David och Tojjan.

Snälla gud - Låt det bli fler av dessa dagar, dagar då livet är på topp.

image53
image54
image55
image56

Snart är jag döv

Satans jävla helvete! Mina musikprylar är inte mina bästa vänner just nu. För någon dag sedan hakade min Iriver e10 upp sig två gånger, förra veckan blev det glapp i mina Koss Porta Pro-hörlurar och idag kom droppen:
Gick ner i gymmet, ställde mig på löpbandet, pluggade in mina Koss Plug-snäckor, satte på mp3-spelaren, valde Blink 182-The Rock Show...

BANG!

Trodde mina trumhinnor skulle pulveriseras av den värsta explosion jag någonsin hört.

Jag hade helt glömt bort att jag igår hade högsta möjliga volym på min mp3-spelare då jag använda den tillsammans med min fm-sändare i bilen.

När kommer tinnitusen egentligen? Att jag fortfarande inte fått det i livet är ett stort mysterium.

image52
Hatar dessa snäckor. Måste köpa nya Koss Porta Pro

Roskilde '07 i bilder

image38
Vi bodde 10 meter härifrån. Stackars människor. Stackars tält.

image40
Lervälling

image39
Queens of the Stone Age. Fett röj!

image45
Posebild med The Who som bakgrund

image50
Festivalens snyggaste grafitti! Vill ha på min vägg i kommande lyan!

image36
Skönt att sitta!

image37
Vi trodde aldrig mer vi skulle få se solen, men den kom! Hail to the sun!

image51
Fanns folk som inte åkte hem

image44
Lite sång, lite dans, lite naket

image46
En del tjejer orkar inte gå åt sidan, utan kissar mitt i publikhavet!

image49
Årets klockrenaste flagga. En alien som knullar en ko. Ju bättre musik desto hårdare juck!

image42
Festivalguran! Gissa vem som ristat in fallosen!

image47
En Normalisator för alla som vill bli normala. Som Suicidebooth fast du blir lycklig.

Sommaren - kommer du snart?

Fan vad jag har saknat min cykel.

Efter en supertrevlig kväll i Joppas nya lya kände jag konstigt nog en slags tomhet, en saknad, kanske en känsla av att denna sommaren inte kommer bli lika bra som förra årets och att denna sommaren snart är slut! Jag sa farväl till Linåker och Ramne, satte igång Hello Saferide och Säkert i mina lurar, satte mig på sadeln och trampade så långsamt jag kunde, endast tillräckligt för att cykeln skulle glida frammåt.

Vid korsningen vid Netto/Jonnas lya stannade jag till och söp in den efterlängtade sommarkvällsdoften. Sedan kom låten: Rock Kills Kid - Are You Nervous. Jag hoppade upp på cykeln, trampade så fort jag bara kunde och cyklade ner till Kaggs välbekanta parkering. Jag saktade ner, tog några långsamma cirklar. Ovanför var himlen fylld av vaktande stjärnor. En kort paus, sedan fullt ös igen. Jenny Nyströmskolans gatlyktor swishade förbi och skapade en brandgul allé i periferin. Jag kände vinden i håret, adrenalinet, livet.
Det kändes bannemig som ett sånt där riktigt känslosamt Halleluljah-moment taget från The O.Cs bästa stunder.

Sommaren finns för att man ska cykla, sommaren finns för man ska se säsong 1 av O.C för tredje gången.

Dagens namn

Gå in på denna sida och scrolla ner till killarna under Maja Bergström.

Vad fan tänkte föräldrarna? Eller vill man bli kallad vid det namnet? Och jag som bara trodde att det var vårat gäng på gymnasiet som använde det namnet för att driva en kille vid namn Robert till vansinne.

Iofs ligger B och G ganska nära vanrandra på tanbentbordet, men att det skulle röra sig om ett slarvfel av redigeraren är ju en mycket tråkigare teori.

Nu blev jag påmind om vad min vän Fredrik råkade ut för när han jobbade på Armani i London. Han tog leg av en kvinna med rysk påbrå, kikade på namnet och började gapskratta. Förståerligt då hon hette Fittlisa... FITTLISA! Stackars kvinna. Stackars Fredrik.

image34
Stackars Fredrik

Nu ska jag gå till min barndomsvän Viktor och äta mat och snacka skit i hans flickväns lägenhet.


Apotekets kundtjänst är ett fängelse

Vill bara tala om för er hur uttråkad och sjukt rastlös jag är i detta nu. Sitter och läser Alex Schulmans blogg i ett maximalt minimerat explorer-fönster. Jag har tagit ca 75 samtal idag, mer än vad jag brukar, men det har fan tagit på krafterna. Jag hatar denna falska artighetmot kunderna. Timcheferna patullerar bakom min rygg som vakthundar på en bilskrot. Tur för mig att jag skjutit in skärmen så långt in mot väggen att dom inte ser vad jag håller på med.

Bara 40 minuter kvar på dagen...

Transformers - ganska mycket pung

Jag har precis sett Transformers The Movie på Biostaden i Kalmar, och jag är helt nollställd och splittrad över mitt omdöme. Jag har växt upp med Transformers: Sett den tecknade tv-serien, läst serietidningar, spelat tv-spelen och lekt med leksakerna. Förutsättningarna och stommen kan ju inte bli särskilt mycket bättre än så. Kanske är det just därför jag inte tyckte filmen var särskilt bra. Visst, konceptet är intakt, men samtidigt oerhört moderniserat. Robotarna känns nästan för avancerade och lite väl högteknologiska. Den lilla roboten som hackade sig in i datorsystemen liksom? Vad fan var den med för och varför fick den så mycket utrymme?


Michael Bay är känd för att amerikanisera varenda scen i sina filmer (Armageddon, Pearl Harbor) och spä på med klyschor och moralkakor, och Transformers fortsätter enligt den mallen. Det hela blir väldigt löjligt. Ni vet: Starkt motljus, endast snygga människor som har någon slags kåthet i blicken och pampig orkestermusik som egentligen är alldeles för maffig för den pågående scenen. Visst, Transformers-konceptet är inte särskilt seriöst från början, men jag hade ändå förväntat mig mer seriositet. Filmen kändes lite för mesig. För mycket Westlife istället för Slipknot liksom. För mycket American Pie istället för The Rock.


Kanske håller jag på att bli som mina föräldrar som tycker att för stora doser av overklig science fiction är för "out of this world". Men så kan det ju inte vara? De hånade Matrix. Jag dyrkar den. Men det känns stundtals som att Michael Bay har försökt smälta samman seriositet med något som just känns HELT jävla overkligt. Robotar från yttre rymden liksom!? Vart härstammar dom ifrån och hur fan har dom blivit så superavancerade? Aliens kan jag acceptera, men här blir det ibland FÖR overkligt.


image33

 

Men det egentliga och största felet ligger förmodligen i Michael Bays försök till att blanda in känslor. Kanske var det skådespelarna och deras totala oförmåga att visa känslor som gjorde det. Kanske var det den stundtals komiska men samtidigt ytliga dialogen som gjorde det.

Samtidigt kan jag inte sluta imponeras av 3D-tekniken och actionsekvenserna som verkligen var "tappa hakan-aktiga". Kanske var det bristen på just action som gjorde det. För få actionsekvenser och en för lång inledning där människorna fick alldeles för mycket fokus.


Kan det vara så att Transformers-konceptet i sig inte fungerar på vita duken? Det fungerade i alla fall tio gånger bättre som spel till PS2. Där var det bara action som gällde och jag slapp människorna och deras falska känslor.


Jag är splittrad! Jag kan ha blivit kräsen, men jag förväntade mig faktiskt mer gåshud.

Kanske var förväntningara för högt ställda? 8.1 på imdb.com liksom!?

Kanske var jag bara i helt fel sinnesstämning denna kväll.


Roskilde '07

Ni förstår inte hur skönt det var att sova i sin egen säng inatt. Det var lika skönt som att ha sex, äta den första biten av en färsk pizza och skita ut en efterlängtad korv, fast allt samtidigt. Jag hade kunnat sova hela dagen. Roskilde 2007 har tärt på krafterna. Jag har gått ner några kilon, skapat mig ett ännu större ölbehov än tidigare(ja det växte efter London) och låtit mitt befintliga skägg växa till sin maxgräns(tror jag). Det har varit en märklig festival. Stundtals det jävligaste jag upplevt, stundtals det bästa jag upplevt. Folk brukade säga att 2004 var ett av de regnigaste och lerigaste åren i festivalens historia. Tur att man inte var där. Men 2007 VAR det regnigaste och lerigaste året i festivalens historia. Jag var där.


Det var verkligen så att man helst skulle dricka hela tiden för att glömma regnet och ångesten. Många gjorde det, inte jag(åtminstone inte hela tiden). Två gånger var jag nära att knöla ihop min genomvåta packning och åka hem. Dels första dagen då jag upptäckte att mitt och Linåkers sketna Coop-tält läckte in tonvis med vatten och dels i torsdags där den konstant gråa himlen aldrig slutade gråta och där Danmarks fittiga mark blev till ett hav av kvicksand. Men jag kunde ju inte åka hem, inte med tanke på vilka band som väntade. Jag är så otroligt jäkla glad att jag inte åkte hem. Roskilde 07 bjöd nämligen på några av de bästa konserter jag haft nöjet att uppleva.


Festivalens höjdpunkter:


Arcade Fire - I torsdags då himlen fällde sina tyngsta tårar över området blev Arcade Fire räddningen, trösten, ljuset i tunneln. För tredje gången i livet, under Rebellion, fällde jag tårar under en konsert.


Basement Jaxx - Att se detta band live är en otrolig upplevelse. Fler färgstarka och utstickande bandmedlemmar under samma tak får man letar efter. Dessutom har de gjort några av världens roligaste och tyngsta danslåtar. När de drar igång Where's Your Head At - VÄRLDENS tyngsta danslåt ever - vet jag inte vart jag ska ta vägen. Det vet inte heller resten av alla 50 000 åskådare. Havet exploderar. Kanske den bästa låten jag hört live NÅGONSIN. Orangea scenen kunde inte ha fått en värdigare avslutning.


Dj Tiesto - Nu i efterhand kan jag inte förstå att jag inte gick tidigare från Red Hot Chili Peppers spelning. Den var en stor besvikelse( nej Jocke, det var inte bra, hur mycket du än dyrkar dom). Nu fick jag endast en timmes röj under Arenatältet, men vilket JÄVLA röj sen. När Trance är som bäst finns det inget bättre att röja till och det bevisade en av världens främsta dj:s under lördagskvällen. Festivalens fetase bas och ljusshow. Joppa - du skulle varit där. Jag slutade aldrig hoppa.


The National - Festivalens kanske dystraste och mest vemodiga spelning var även en av de bästa. Trummisen som spelade barfota var sjukt säker och violinisten gick loss på sin fiol som om det inte vore någon morgondag. Fake Empire är tveklöst en av årets bästa låtar och var även höjdpunkten under spelningen.

 

Arctic Monkeys - Egentligen borde dessa unga killar från det regniga landet i väst spelat inomhus, på en mindre arena. Orangea scenen var lite för stor, även om publiken fanns där. Men bandet agerade som om 40 000 (var nog mindre) åskådare inte var någonting. Under en efterlängtad klarblå himmel och värmande sol levererade de arktiska aporna en otroligt tajt show där hitsen avlöste varandra och där jag aldrig kunde förmå mig sluta dansa av glädje. Många låtar från senaste skivan växte ännu mer i mina ögon. When The Sun Goes Down var ändå höjdpunkten.

 

Festivalens lågvattenmärke:


My Chemical Romance - Jag hatade dom innan och jag hatar dom definitivt betydligt mer efter deras konsert på Roskilde. MCR är ett hoax, ett hån mot genren som en gång kallades emo. Och jag tycker inte illa om dom för att de är mainstream eller favoriserade av en enad fjortiskår. De är helt enkelt inte bra. Det MCR gör gör hundratals andra band bättre. Så varför bry sig?


Jag kommer återkomma med mer information och en drös bilder så ni bl a får se hur jävligt vi stundtals hade det och hur tjejer gjorde när de var akut kissnödiga. Stay tuned!

 


RSS 2.0