Jag tycker synd om er som inte kommer vara i Tallhagens scoutstuga på nyår


Julmys at Blomborgs







God Jul allesammans!


Tillbaka

Ödsligt, tyst och smärtsamt vackert när solen ligger på. Aldrig tidigare har jag uppskattat mina barndomstrakter till denna grad. Kontrasten mot den stressiga huvudstaden är total.














Och så var jag ju på Ratatat i torsdags...

Tunga elektroniska trummor, elgura och bas (fet jävla bas), jo jag tackar. Och massa skumma bakgrundsfilmer. Någon med massa pippifåglar och någon med ansikten på medlemmarna i ABBA. Många grymma melodier, men kanske lite enformigt i längden.

3 åttaarmade ljusstakar av 5 möjliga.







Kan inte sova för att...

...Q-Tip's senaste är så sjukt beroendeframkallande och medryckande.

Q-Tip - You


Q-Tip - Move

Tack för en mycket trevlig hemresa!

Är inte Ellen (till vänster) väldigt lik Lars Hallén (lillebror till Maja Hallén (till höger))???


En kändisbild per vecka

Digital Illusions hade releasefest för deras storspel Mirrors Edge. Min vän Angelica har en bekant på företaget och fick tre biljetter till tillställningen. Jag och Jim fick haka på. Trevligt! Gratisdricka är aldrig fel!

Lisa Miskovsky var där för att framföra ledmotivet till Mirrors Edge. "Jag tycker tv-spel är kul, men det är inte uppskattat av alla", sa hon till mig. Vad hon nu menade med det....


Lite fler bilder från festen:





Julen har anlänt till Gröndalsvägen 112



Fuck Jill Johnson, så här ska en cover låta!

Orginalet: Slipknot - People = Shit


Covern:
Richard Cheese - People = Shit

En kväll med Chipsmanuel och Mad Max

Emanuel Dworsky - lugnet själv och en jävel på att äta chips.


Mad Max (1979) - Ofta grymt underhållande men lika ofta "vad fan tänkte regissören där?" och "vad fan är det som händer?". Och att filmen skulle utspela sig i ett nedgånget och framtida Australien köper jag inte riktigt. Men Mel Gibson är ju faktiskt ganska handsome i sina tajta lädertrikåer och sitt vita linne (fuck Bruce Willis liksom).


En finfin utekväll med bra musik, tokdans och mycket kärlek i luften







Hur kan man äta röda spindelliknande aliens?

...Och suga ut deras rumpor!!!???



Lite kär

Måste vara det röda håret

Paramore - That's What You Get


Kvällens tankenöt

För en halvtimme sedan skakade jag hand med sångaren i Razorlight. Om jag drar en Tarzan nu, kan jag då säga att han...eller åtminstone indirekt...

godnatt.

Jag, Johnny Borrell och Nicklas


Insikt

"Det är inte lätt att finna lycka inom oss själva, och det är inte möjligt att finna den någon annanstans"
/ Agnes Repplier, The Treasure Chest

Livet acccelererar. Varje nytt år går lite fortare än året innan.

Livet som liten var kravlöst.
När du var, låt oss säga 6 år, hade du förvisso förpliktelser gentemot dina föräldrar och du dömdes när du i deras ögon "gjorde fel", men i övrigt fanns där en frihetskänsla som du numera inte ofta upplever. Utforskarglädje. Jag försökte bestiga trädet vi har på uppfarten i Högsrum bara för att se hur långt jag kunde se där uppifrån. Jag klättrade upp på en stol bara för att se vad som fanns på diskbänken.

Lite senare och äldre. Tjejerna som tidigare varit killkompisar med långt hår fick bröst och gick från att bara vara kompisar till att bli potentiella flickvänner eller ligg (lite senare). Man sprang genom deras omklädningsrum efter gympalektionerna. Sex kom in i bilden. I dag är jag fullvuxen. Jag vet hur utsiktet från trädet på uppfarten i Högsrum ser ut. Jag vet vad som finns på diskbänken. Jag har haft sex med olika kvinnor.

Människan söker ständigt efter nya upplevelser, men inte många förstår innebörden av det. Tiden accelererar. Men det häftiga är - så fort du gör något nytt (besöker nya platser, träffar nya människor, hör en ny låt) - bra saker som är nya för dina sinnen - då saktar livet in. Ultrarapid. Livet tar tillvara på stunden, bara för att få dig att inse att det du gör är berikande. Att stunden tillför något. Livet mår bra. Du mår bra.

Det finns en anledning till att veckorna nu för tiden bara svischar förbi. Det är för att jag inte tillför något nytt till dom. Jag vet hur min vardag ser ut. Med små avvikelser, givetvis, men fortfarande en tämligen trygg och icke avböjande resa. Hur ofta vaknar du upp och tänker "idag kan jag göra vad jag vill"? Om ja, gör du det? Vuxenlivet är fyllt av måsten, förväntningar, regler. Man behöver inte följa dom, men de flesta gör det. Inte för att det är det dom vill, utan för att de är rädda att bli dömda, rädda för att våga sattsa och vara den dom innerst inne vill vara. För att de blivit formade av andra, av samhället.

Då kanske du tänker: "Nej det där stämmer ju inte. Jag trivs med mitt liv just nu." Men ärligt talat, kom igen! Vem vill egentligen bli vuxen? Vem kan tänka tillbaka på sin barndom utan att känna ångest, ångest för att det livet var mycket friare och gladare och att det aldrig kommer igen. Nu är du vuxen. Du har kanske familj, barn, villa, jobb och pengar. Men är detta det du egentligen vill med ditt liv? Vuxenlivet är fyllt av måsten, förväntningar, regler. Du måste skaffa jobb, du måste skaffa pengar, du måste skaffa familj.
Sanningen: Nej, det måste du inte.

Jag mår bra med mitt liv just nu. Jag älskar att skapa och jag kan tänka mig ha det som jobb. Men jag vet att de val jag gjort är delvis baserade på folks åsikter. Åsikter om mig (bra och dåliga), åsikter om samhället vi lever i, åsikter om världen i helhet. Jag är formad. Oundvikligt. Jag klagar egentligen inte, inte alls, men jag vet att jag skulle kunna må ännu bättre. Jag vet att det jag mår bäst av är att resa, betrakta vackra solnedgångar med samma sol men på olika stränder och klippor, träffa nya människor och ta del av deras livshistorier, försöka fånga vågor som aldrig är likadana men alltid lika helande, lyssna på musik och söka efter de perfekta låtarna. Kravlöshet, frihet, kärlek. Och jag hoppas att jag - om jag någon dag känner att livet blir outhärdligt grått och ogivande - lyssnar på min inre röst. Det finns alltid något bättre att göra av sitt liv.

Livet handlar om att utforska, uppleva nya saker och att inte formas utifrån folks åsikter. Helt enkelt - lyssna till sig själv och vara den man innerst inne vill vara. Egentligen inget nytt, men det blev just lite klarare för mig.


Helgen v49

En stor kram till alla gamla tomtenissar. Au revoir.










Varsågoda SJ

För att förseningar blivit det ni är bäst på.

Johan Goes South '08 - Tour dates

Onsdag (3/12) - Karlskrona - Slutsålt
Torsdag (4/12) - Karlshamn - Finns
Fredag (5/12) - Malmö - Få platser kvar
Lördag (6/12) - Lund/Malmö - Finns

Biljetter finns att köpa på 070 527 65 71

(Testa även vår nya brevduvetjänst - Billigt och bekvämt, men något långsamt och oprecist)

Dynamo 77

Blivit alldeles för få spelningar det senaste halvåret. Men när min gamla medielärare/musikbytar-kompis Olle kom till storstan med sitt band Dynamo 77 var man ju tvungen att gå och supporta.

Dynamo 77 är samspelta och för tankarna till band som Last Days of April och Mae.
"Vi skriver några av nordens bästa poplåtar" klargör sångaren Joakim till publiken i Stampens trånga och rockdoftande källare. Orden är kanske lite väl självsäkra, men Dynamo 77 har helt klart en stor potential att bli riktigt stora. Melodierna, låttexterna och looken finns där, helt klart! Ska bli sjukt intressant att se hur detta utvecklar sig. Go Olle!

"Dynamo 77 started out as a bedroom solo project for Joakim, but rapidly took the form of a band when friends joined in for live shows. Now a year later, a five piece tours the nation, with ambitions of reaching the standard for live shows set by Springsteen & the E street band back in 1975. “Those are some mighty big shoes to fill, but hey, ya’gotta have ambitions right?”, Joakim says smiling. “Besides, with the band I have behind me on stage, damn it, it feels like we could conquer the world - från bandets MySpace

Olle med gura, till vänster


Maskera kuken

Herregud vad manslemmar jag och kompisarna ritat i varandras anteckningsböcker under åren. Så fort någon tittade bort eller lämnade sitt anteckningsblock ensamt var det kört. Kukar, ÖVERALLT!

En av de anställda på Poke (en av Londons främsta byråer) gillade/gillar att rita kukar, så han bestämde sig för att ta kukritandet till en ny nivå och göra något roligt av det. Resultatet: www.cockadoodle.co.uk

Helt jävla fantastiskt

En av mina kreationer: Cock Pig

Det värker i mina fingrar!

1 timme blev 2,5 timme. Jag varken ville eller kunde inte sluta. Ungefär som när mamma eller pappa skulle hämta en hos kompisen när man var liten och de fick slita ut en ur dörren för att man inte ville hem. Min kompis Olle sprutade t ex ner sin pappa Pelle med ett vattengevär i ren och skär protest.

Guitar Hero World Tour får mig att känna mig som barn på nytt.



Detta kommer bli AWESOME

Remake på Half Life med grafik och fysik från Half Life 2. Slickar mig runt munnen.

Black Mesa Source

RSS 2.0