Surf Ninjas!

Fuck Inglorious Bastards. This is the real shit!


Apple kan det där med säljande adjektiv

Från senaste Ipod-konferensen


Gatukonst när den är som mest träffande

Ett samarbete mellan Nele Azevedo och WWF. 1000 smältande ismän i ett soligt Berlin.



Keanu Reeves, kom tillbaka!

Igår såg jag nyversionen av The Day The Earth Stood Still. En film om utomjordingar som kommer till jorden för att rädda den planet vi människor förstört och få oss att betala för våra synder. Intressant på pappret men stundtals skrattretande dåliga effekter och en handling som hade kunnat bli grym men som i slutändan kändes jävligt banal, ytlig och smörig.

Jennifer Connelly (kvinliga huvudskådisen): "Snälla snälla snälla snälla Mr Alien. Gör inte detta mot oss. Vi lovar att bättra oss. Vi lovar. Vi lovar. Snälla!? BUHUUUU.....BUHUUU.....BUUUUU...."

Keanu Reeves (Mr Alien) - "Hmmmm......människor kan visst gråta och visa känslor, då kanske dom inte är så dumma som vi trott. Det kanske finns ett visst hopp ändå...Hmmm...Okej då. För den här gången. So long! Men jag kanske kommer tillbaka i mitt svävande klot, så att du och jag kan ligga med varandra, för det hann vi minsann inte göra den här gången."

Vad fan Keanu Reeves! Jävligt dålig stil att bara sticka sådär. Jag hoppades ju på dig. Det finns här fortfarande många riktiga jubelidioter.



I dagens DN skriver Ingrid Carlberg om att två Tyska handelsfartyg fraktandes kärnkraftsdelar som bland dom första lyckats ta sig igenom Nordostpassagen (sjöväg längs Sibiriens kust) utan isbrytare.

Fraktfartygs-vd:n Niels Holtberg meddelar rak i rygg och med handen på hjärtat: "Vi är stolta och glada över att som första västerländska rederi framgångsrikt ha seglat genom den legendariska Nordostpassagen.

Niels Holtberg, tillåt mig berätta för dig. Sedan 2005 har istäcket i Arktis minskat med nästan en femtedel till följd av människans utsläpp av växthusgaser. Klimatforskare har befarat den här utvecklingen ett tag, men Arktis har smält betydligt snabbare än vad deras modeller har visat. Arktis har än så länge bara värmts upp någon grad men forskarna mest optimistiska medelscenarion säger att det kommer bli minst 6 grader varmare de närmsta nittio åren. Niels, det är inget att vara stolt och glad över. Jag gör nog bäst i att ringa ett samtal till yttre rymden, be Keanu Reeves att komma tillbaka och fullfölja sin ursprungliga plan. Och den inkluderar fan inget samlag.

Get a clue, get the...

När man ska sätta ihop alla små pyttesmå delar i en modellbyggsats - vad använder man då?
När man bygger rymdfarkoster, formel 1-bilar och flygplan - saker som ska tåla höga G-krafter - vad använder man då?

Bygget intill det Vita Helvetet(tm) har hållt på att väsnas varje jävla morgon i över ett år. Vad är det byggarbetarna inte använder?

Twin Towers rasade. Vad hade fått tornen att stå kvar?

Om de byggt Eifeltornet idag, vad hade de (om de hade varit smarta) använt istället för att trycka i 6 milj skruvar och bultar?

Skiter björnen i skogen?
Sover Dolly Parton på rygg?


Framtiden och svaret på alla frågor heter...(drumroll)...(fanfar)...skruvar och bultar!

BÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH
(fail-ljud)

Det rätta svaret är givetvis: LIM!


När jag idag kom hem från skolan drog Robert (aka Brunkroken) fram en tub lim. Men inte vilket lim som helst. Superüberultramegaturbo-starkt SUPERLIM. En kvadratmeter håller uppe...wait for it...wait for it....10 TON! Funkar mellan 100 och -50 grader. Vattentåligt. Oljetåligt. ETT JÄVLA VAPEN!

Tänk om det hade funnits när man var 11 år.

Fatta vilka oändliga sabotagemöjligheter du har med detta lim i dina händer... ... ...

...Och så tog Stefan limtuben och gick upp till sig. Det lös i hans ögon. Jag har inte sett han sedan dess.

win-win

I går bjöd vår klass in Hyper Islands andra två klasser på fotbollsturnering på Järdet. jag var, precis som i min forna fotbollskarriär i Högsrumm FF, uppe på topp. Löpvillig. Rättplacerad. Men att göra mål har aldrig varit min starka sida. Sumpade säkert 6,7 skott mot målvakten. Dessutom sprang jag ihop med min lagkamrat Fred i sista matchen och drog på mig en rejäl lårkaka. Surt. haltar gör jag. Men jävligt kul att jaga boll igen.

Det blev för övrigt jämna kamper mot Digital Media 11 och Interactive Art Director 10. Men vi drog längsta strået - 1-0, 1-0 - och visade vilka som är kungar på Hyper Island.




Bungie kan det där med marknadsföring av tv-spel

Mästerligt sätt att ge alla polygoner och texturer en trovärdighet, en ryggrad, en själ.

Trailern för kommande Halo ODST:


Promotiontrailers för Halo 3:





Sthlm är inte rockens stad

Det är svårt att få med sig folk på konserter här i Stockholm i allmänhet, rockkonserter i synnerhet. På Hyper Island, t ex, är folk ordentligt insnöade på elektronisk musik. En del lyssnar nästan uteslutande på det, och det är nog mycket så i mediebranschen. Alla är så jävla kåta på synthar, fet bas och artificiella röster. Det anses vara hippt, I guess. Jag tröttnar och har tröttnat på elektronisk musik den senaste tiden. Det har jag verkligen. Daft Punk's Discovery-skiva i all ära, men fulländade elektroniska skivor som släppts sedan dess får plats på en av mina små händer. Elektronisk musik funkar när man ska ut och dansa, träna eller dj:a, men jag drar nästan alla gånger hellre av mig tröjan (varför vet jag inte) och går loss på luftgitarren. I sällskap av hårda riff, uppskruvad diskant och stökiga trummor kan jag verkligen känna att jag lever.



Jag hade sparkat, det hade jag.

Ikväll spelar amerikanska White Denim på Debaser Slussen. Deras senaste skiva Fits är en underbar resa i psykadelisk 60/70-talsrock, stökig grunge och finstämd folkrock. Mångfacetterat så det bara smäller om det. En av årets mest intressanta rockplattor, helt klart. Jag har försökt få med mig ett antal människor den senaste veckan. Försökt få dom att inse storheten med White Denim. men icke. I kväll går jag till Debaser Slussen själv, givetvis.


Praktiksökandet

Jag mailade fyra av fem "miljövänliga" byråer som jag för ett tag sedan bloggade om. Jag har fått ett svar, från Good, och dom är inte ens en reklambyrå, mer av en upplysare. Det känns sådär. Miljöfokus - ja. Duktiga - mja. Efter att ha mailat ett antal påminnelser som fortfarande inte resulterat i något svar har jag för tillfället lagt de "miljövänliga" byråerna på hyllan. Tyvärr.

Det är så många kriterier jag vill ska bli uppfyllda. Det ska vara en byrå som gör professionella och intressanta grejer, som helst ligger nära havet i ett varmt land, som har fina lokaler, som har trevliga anställda och en bra atmosfär. Det är svårt som FAN att hitta en byrå som känns rätt, som verkar uppfylla alla dessa "krav". Speciellt genom en fasad, en hemsida. Förmodligen finns det ingen som uppfyller alla mina önskningar. Och om den byrån nu finns är den jävligt svårfunnen. Jag har säkert besökt upp emot 80 byråhemsidor. Runt 10 av dom har jag markerat som spännande.

På andra sidan jorden har jag dock hittat tre stycken som känns Johan Blomborg, som verkar vara ställen där jag skulle kunna trivas, ha jävligt kul och lära mig mycket nya saker.

1. RESN, Nya Zeeland

2. Mekanism, San Francisco

3. Salted Herring, Nya Zeeland

Jag har nu skickat dom varsin praktikansökan. *Håller tummarna*

Men det är ett svårt och frustrerande sökande det här. En del av de byråer jag sökt blir säkert översköljda med praktikmail. De flesta byråer har ingen specifik jobb/praktikmail utan bara en allmän adress - dvs det är dit ALLA mail kommer. Hur ska man sticka ut i mängden? Hur ska man lyckas sno några värdefulla sekunder/minuter av deras värdefulla tid? När jag undersöker besöksstatistiken från min portolio upptäcker jag att INGEN av de som jag mailat till ens varit inne och vänt. Inte ens killen från TCG som kommenterade mitt förra byrå-inlägg och som jag mailat med fram och tillbaka har varit inne och kollat. Det är ganska frustrerande och skrämmande.

Ovissheten inför praktik och framtid suger mycket kraft ur mig just nu. Precis som magen min.

Men jag ger inte upp!




RSS 2.0