Tim Burton! Spana in Caj Malmros

Caj Malmros är en man vars liv jag skulle vilja filmatisera. Jag hade velat ringa Tim Burton och bett honom att göra något i stil med Big Fish. För Caj Malmros har levt ett liv som får mig att tänka på Ewan McGregors huvudrollskaraktär i en av världens mysigaste filmer. Han har levt en saga, ett liv där han alltid gjort det han tycker är kul. Han har aldrig gått till jobbet med en enda dålig känsla i magen. Han har gått genom livet med måttot "ingenting är omöjligt". För om någon sagt till Caj: "Nej, det går inte" har han bara blivit ännu mer sporrad och övertygad om att det faktiskt går. Han har gett finansiärerna och regelmännen, vars pärmar endast är röda med texten "NEJ", långfingret och alltid hittat nya kryphål och andra tillvägagångssätt för att förverkliga sina drömmar.

Caj har startat flygbolaget Linjeflyg (första flygbolaget som hade rökfritt och som serverade sprit till sina resenärer medan andra flygbolag bjöd på kaffe och bullar), han finansierade och startade Stockholms vattenfestival genom att endast tigga till sig två miljoner kronor (genom att bara snacka), han marknadsförde Gevalia i mittan av 90-talet med dess slogan "när du får oväntat besök" och satte bl a upp ett flygplan på "svampen" på stureplan och händge en varmluftsballong på obilisken vid Sergels torg.

I går morse höll Caj en fötrollande föreläsning här på Hyper Island. Jag bara satt och log och blev omsvept av ett sagomys. Caj har alltid följt sitt hjärta och sin vilja och fått igenom sina idéer, ALLTID. När andra sett nackdelar och hinder har han sett fördelar och möjligheter. Herrn måste ha ett av Sveriges största och viktigaste konatktnät och han har fattat detta med sälj och livsglädje. Det var länge sedan jag blev så här inspirerad av en persons liv.


Kommentarer
Postat av: Paps

Kul att få inspiration på det sättet.



Paps

2008-11-10 @ 09:06:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0