Musikåret2007 - Årets dans/elektroniska

image332
1. Junior Senior -
Hey Hey My My Yo Yo - De glada danskarna och dansmusikens motsvarighet till Helan och Halvan är tillbaka med ett lite mognare sound och med fler gästartister än tidigare, men utan att ha tappat lekfullheten och glädjen som präglade debuten D-D-Don't Stop The Beat. För glad är precis vad man blir av att lyssna på Junior Seniors funkiga, handklappsfyllda och svängiga discodängor. 


image333
2. Daft Punk - Alive - Ett nytt album med den franska robotduon är alltid lika intressant. Från robotrock till världens bästa elektroniska skiva, vidare till mer och väldigt intetsägande robotrock. Alive är egentligen inget nytt, utan en liveskiva där bandet mixar ihop sina gamla godingar till en oerhört tung, intensiv och intressant upplevelse. Mixen mellan Harder, Better , faster, Stronger och Around The World är redan en klassiker.
   
image334
3. Digitalism - Idealism - Precis som bandet på fjärdeplatsen låter det som om dessa herrar från tyskland vigt sitt liv åt att lyssna på Daft Punk. Idealism låter som en blandning av Homework och Discovery med en touch av LCD Soundsystem. Resultatet är en härlig housemix av hårda robotljud och melodiska synthar som passar utmärkt på dansgolvet. Den enda nackdelen är väl att de uppvärmande transportstreckorna ibland blir lite väl långa.


image335
4. Justice - Cross - Under sista natten på världens blötaste festival, med värkande fötter och hängande ögonlock kämpade jag mig upp för att se den hypade dansakten Justice i Pavillion-tältet. Och visst var det ett facinerande första möte. Duon från Frankrike har inte bara landet och medlemmsantalet gemensamt med herrerna på andraplatsen, utan även soundet. Inte så konstigt med tanke på att herrskapet mixat Daft Punk-låtar tidigare. På skiva blir det inte lika bra som live och ibland blir ljudmattan lite väl kompakt. Men visst finns här kvalitet. D.A.N.C.E är en given discohit och Waters of Nazareth är så tung att gåshuden reser sig.  


image336
5. Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release - Öppningsspåret Sleep Deprivation är så mörk och tung att jag bli helt salig. Tyvärr sticker inte resten av materialet ut tillräckligt, även om här finns dansgolvshits som Hustler eller den behagliga synthdängan I Believe. De sista spåren känns dock väldigt flummiga och meningslösa och drar ner helhetsintrycket.

Årets bästa låtar:

Junior Senior - Ur A Girl
Junior Jack - Starz In Their Eyes
Justice - Waters Of Nazareth
Daft Punk - Harder, Better, Faster, Stronger/ Around The World (Alive Mix)
Simian Mobile Disco - Sleep Deprivation
Digitalism - Pogo
Portal Soundtrack - Still Alive
Booty Luv - Some Kinda Rush (Dub Mix)
Armand Van Helden - I Want Your Soul
Dntel - Breakfast In Bed
Axwell + Sebastian Ingrosso Vs Salem Al Fakir - It's True


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0