Musikåret 2007 - Årets alternativa rock

image322
1. Bloc Party - A Weekend In The City - Efter Silent Alarms svängiga och melodiösa partydängor kändes den nya skivans experimentella approach som en besvikelse, till en början. Med tiden växte A Weekend In The City och blev årets mest underskattade album. Galopperande trummor och distinkta riff blandas med lågmälda och djupbottnade medlodier. En oerhört mångfaciterad och stämningsfull upplevlse som fungerar som ett perfekt komplement till Silent Alarm.

image323
2. Jimmy Eat World- Chase This Light - Ett av världens bästa band, bandet som en gång i tiden fick in mig på emo-spåret, spelar sedan två album tillbaka något som kan klassas som amerikansk highschool-rock. Trotts hård konkurrens har Jimmy Eat World alltid haft en given plats på genrens kungatron. Samtidigt som bandet aldrig låtit så komersiella som de gör på senaste skivan kan jag inte sluta älska dom. Det är inte ofta jag hört låtar som fastnat så lätt men som ändå stannat kvar så länge och växt i storhet. Chase This Light är ytterligare ett perfekt soundtrack för den kärleks -och ångestfyllda ungdomen.

image324
3. The Weakerthans - Reunion Tour - Jag har aldrig varit i Amerika, men om jag förra året skulle varit på en kust till kust-cruising i det stora landet i väst hade The Hold Steady's Boys And Girls In America ljudits ur högtalarna. I år hade jag valt denna skivan.

image325
4. Anberlin - Cities

image326
5. Minus The Bear - Planet Of Ice


10 låtar som du inte får missa:

Bloc Party - Song For Clay
The Weakerthans - Night Windows
Jimmy Eat World - Big Casino
Anberlin - Adelaide
Mae - Crazy 8's
Angels & Airwaves - Everythings Magic
Arctic Monkeys - Brainstorm
Explosions In The Sky - The Birth And Death Of The Day
Minus The Bear - Double Vision Quest
Dear And The Headlights - Happy In Love

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0