Årets skivor 2010: plats 10-6

10. Deerhunter - Halcyon Digest

 

Svepande mystisk pop som låter som det perfekta soundtracket till en världsomsegling under havet. För varje ny meter jag dyker ner visar sig en allt mer förtrollande värld.

 

Bästa spår: "Coronado" och "Helicopter"

 

 

 

9. The Gaslight Anthem - American Slang

 

 

The 59 Sound var kanske en större överraskning med högre toppar men på American Slang känns det verkligen som om bandet landat i den Bruce Springsteen-doftande rock de alltid strävat efter. Punken är borttvättad och kvar står de raka melodierna och de nostalgiska texterna om det gamla Amerika, stadigare än någonsin förr.

 

Bästa spår: "Lucky" och "She Loves You"

 

 

 

8. Frightened Rabbit - The Winter of Mixed Drinks

 

 

Storslagen och gripande vildmarkspoesi från Skottland.

 

Bästa spår: "Swim" och "The Loneliness"

 

 

 

7. Wild Nothing - Gemini

 

 

Wild Nothing påminner en hel del om förra årets sensation The Pains of Being Pure At Heart, med en stor dos inspiration från några av 80-talets största synthband. Ändå känns det väldigt särpräglat och unikt. Det är drömsk lätt tassande pop som rymmer lika delar lycka och vemod. Den smyger långsamt inpå och växer sig för varje genomlyssning något starkare och tätare kring ditt hjärta tills den följer med dig i tankarna vart du än går.

 

Bästa spår: "Our Composition Book" och "Chinatown"

 

 

 

6. The Tallest Man On Earth - The Wild Hunt

 

 

Kristian Matsson från Dalarna, vår egna Bod Dylan, fick äntligen sitt välförtjänta erkännande med finfina recensioner och utsålda konserter vart han än reste med sin gälla nakna stämma och finstämda gura. The Wild Hunt är hans tveklöst bästa och känslostarkaste skiva hittills.

 

Bästa spår: "Burden of Tomorrow" och "Thousand Ways"

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0